27.1.2005

Aluksi

Lawrence Miller on sanonut: Olet nero viisi sekuntia elämästäsi, muun ajan tyhmä, kirjoita ajatuksesi ylös. Toivottavasti istun näppäimistön ääressä, kun oma viisisekuntiseni sattuu kohdalle.

Tämä päiväkirja alkaa nyt. Aiheina tulee olemaan tapahtumat, jotka kiinnostavat kunakin päivänä, erityisesti kirjallisuudessa ja taiteissa yleensä. Koskettelen ehkä myös ilmailuaiheita, mutta tästä ei tule ilmailuanorakkeja kiinnostavaa sivua.

Anita Konkan blogilla tulee käytyä lähes joka päivä. Anita, joka on joskus, tietämättään, ollut minun kirjallisena opettajanani, on malliesimerkki hyvästä blogi-ihmisestä: suora ja rehellinen. Hänen sivujaan on ilo lueskella, vaikka ei aina olisi samaa mieltä hänen kanssaan. Lähes samanikäisyys tietysti auttaa mielipiteiden hyväksymisessä, mutta aina ei voi joka asiassa synkata.

Muuten WEB-saiteista puheenollen, Kiiltomato alkaa olla liikaa sensuroitu. Eilen sieltä taas hävisi ketju, jossa ei ollut mitään sensuroimisen syytä, pientä vinoilua päätoimittajaa kohtaa, mutta hänen tulisi olla vähän vähemmän herkkänahkainen. Keskustelu-palsta tulee pian kovin hiljaiseksi, jos sensurointi ei vähene. Nyt jo näkee, että jutut ovat tulleet vähemmän kiinnostaviksi, vähän niin kuin niiden kritiikitkin.

Koska tämä on lähinnä koesivu, en kirjoita tämän enempää. Kirjallisuusvihjeeksi vielä seraava: Pentti Haanpää, Taivalvaaran näyttelijä, SKS 1997, ISBN 951-717-958-8. Hyviä lukuhetkiä.

Ei kommentteja: