8.2.2005

Joe Prospero

Unohtui tuosta eilisestä Neverland jutusta maininta Joe Prosperosta. Hän näyttelee yhtä elokuvan nuorista herrasmiehistä. Jotenkin tuli mieleen kirjallisella Rihmastolla usein esiintyvä Prospero, olisiko sukua, ulkonäöltään ehkä vähän muistuttaa, kun hyvin tarkasti katsoo. Rihmaston Prospero on tietysti Myrskyn Prosperon "spitting image" kaikella tavalla. Ja tässä toisenlainen myrsky.

Muuten Joe'sta sanotaan Yahoon elokuvasaitilla, että "often works with Hoffman, Finney, Winslet, Depp and Christie." Äkkiä tuo kuuluisuus kasvaa, hänhän on näytellyt kerran jokaisen kanssa, mutta mainoshan on välttämätöntä. Tästä pojasta tulee vielä ihan hyvä näyttelijä, veti kohtuullisen hyvän osan Neverlandissa.

Neverland on tietysti näinä päivinä muutenkin kovasti esillä päivä päivältä valkoisemmaksi muuttuvan Michael Jackson'in vuoksi. Eipä olekaan yhtä (laajasti) kuuluisa henkilö koskaan ollut rikoksistaan vastaamassa. Saa nähdä onko Jackson'in raha yhtä puhuvaa kuin O J Simpsonin aikanaan, ja muuttuuko Michael lopulta mustemmaksi, ainakin maineeltaan.

Pedofiilit lienevät rikollistenkin joukossa pohjasakkaa. Ja pohjasakasta tulikin mieleen suomalaisten asema Ruotsin valtakunnassa.

Aloitin eilen uudelleen Paul Auster'in The New York Trilogy'n lukemisen.Ei kommentteja: