22.3.2005

Juomista In medias res,

Itseasiassa ajattelussa ei keskemmälle voisi edes mennä. Eli blogi-henkilö on ottanut osaa uskonnosta Kiiltomadon sivustoilla käytävään keskusteluun, joka jatkuu vieläkin, ja nauttinut sydämen tykytyksiin raakaa XO armanjakkia. Tämä blogi jatkaa ajatuksen kulkua ja täytyy heti sanoa, että kahlaan syvemmässä vedessä kuin kummarien varret ylettyvät.

Eli mielentilaa kuvaa hyvin sanat Jack Off, ja Arvoisa Lukija ymmärtää heti, kun kerron, että cocktailina siihen tulee saman verran Jack Daniels-viskiä ja Irish Cream-likööriä. Tämä on hyvä seurustelujuoma, joten sen yksinäiseltä kuulostava nimi saattaa hämätä ennen kuin on saanut cocktail-lasin käteensä.

Kiiltomadolla puhutaan koko maailmankaikkeuden synnyttämisestä. Kilpailijoina yliluonnollinen luominen (eli itse ikiaikainen Jumala) ja vähemmän uskomaton (heh, heh) Big Bang-teoria ja, jos Arvoisa Lukija niin haluaa, voimme heittää täällä joukkoon vielä jatkuvan luomisen teorian. Tämä viimemainittu lienee tietysti todennäköisesti suurehkolla varmuudella oikein ehdotus, mutta on jäänyt vähemmälle huomiolle. Lähin kai siksi, että Big Bang’illä on selvästi paremmat lähtökohdat mediakiinnostavuudessa ja jumalilla paremmat mainosmiehet ja -naiset. Vaikka molemmat kuulostavatkin täysin puhtaalta pupulta.

Eli jatkuvan luomisen teoria on siis blogi-henkilölle totuus, mutta kuiva ja pitkä kuin pitkäperjantai lapsena. Blogi-henkilö on ymmärtänyt, että jatkuvan luomisen teoriasta piti tulla nimeltään ”Slow Satisfying Fuck”, mutta tämä oli jo varattuna ravintola-alalle. Kuten kaikki Arvoisat Lukijat tietysti tietävät, tässä cocktail’issa on saman verran vodkaa, giniä ja tietysti Southern Comfort’ia.

Kiiltomadon keskustelun aloitti nimimerkki Anna Amnell, jonka takana ilmeisesti on samanniminen kirjailija, entiseltä nimeltään Pirkko Pekkarinen, joka on ennenkin tuonut pirteitä uskonnollisia ajatuksia Kiiltomadon muuten varsin sekulaariin ilmapiiriin. Ja, tietysti aivan vahingossa, aiheuttanut kiivasta painimista totuuden ympärillä.

Nyt meneillään oleva Kiiltomadon juttu on siis jonkinlainen Old Lay, ja Arvoisa Lukija on tietysti maistanutkin old lay’tä, jossa on yksi ja neljännes mitta tequilaa, kolmeneljännestä triple sec’iä, ruiskaus lime-mehua ja vähän grenadiinia, kaikki sheikatuna jään seassa. Maku on niin kuin muutkin old lay’t, eli vähän kylmää, pistävää kirpeyttä ja paljon turruttavaa makeutta, mutta makuasioistahan ei sovi kiistellä.

Ihmiskunta on jo aikojen hämärästä saakka tarvinnut jonkinlaisen Deus ex Machina’n selvittämään monimutkaisen luonnon suuria ihmeitä ja sekä jumalat että Big Bang soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen. Selityksistä on puuttunut Angel’s Tit, ja Arvoisa Lukija ehkä näkee heti, että se olisi juuri sopiva maailmankaikkeuden selitys. Siinähän on alla tummaa Creme de Cacao’ta (kuvaamassa alkutilan kaaosta), päällä kermavaahtoa (alkuräjähdys, jos siihen uskoo) ja sen päällä herkullisen näköinen kirsikka, meidän oma, kaunis maailmamme.

Kirjailijat ovat kopioineet Deus ex Machina’n omiin tuotoksiinsa kirjallisuuden välttämättömänä lisänä. He kutsuvat sitä juonen yllättäväksi käänteeksi, jolla yleensä pelastetaan juonen suhteen täysin kuralle mennyt tarina. Kriitikot kutsuvat sitä muilla nimillä, kuten ”nurkkaan itsensä kirjoittaneen kirjailijan epätoivoinen yritys pelastaa kolmen vuoden työ roskakorilta”. Mutta eiväthän ihmiset aina kaikista asioista voi ollakaan samaa mieltä.

Toisethan tykkäävät äideistä, ja Colorado Mother Fucker’ssa onkin ihan hyvät maut, jos ei ole niin tarkka juoman väkevyydestä. Siinähän on puoli mittaa vodkaa, kahluaa, rommia, giniä ja tequilaa, vähän kermaa, jotka sheikataan jään kanssa ja korkeaan lasiin päälle luraus cola-juomaa. Toiset taas tykkäävät tyttäristä, ja Arvoisa Lukija näkeekin heti, että tämä voi olla joko Nymphomaniac (koko mitta rommia, neljännes persikkasnapsia ja neljännes rommia sheikattuna jään kanssa); Red Headed Slut (saman verran jägermeister’ia, persikkasnapsia ja karpalomehua sheikattuna jään kanssa) tai, jos haluaa pitkästyä kuoliaaksi, Warm Blonde (pohjalla Southern Comfort’ia ja päällä kerros amarettoa).

Ja kaiken tämän syvällisen ajattelun päälle maistuukin sitten joko Blow Job (kerros kahluaa, Irish Cream’iä, vodkaa ja vispattua kermaa), Hard Dick (kolme neljännes mittaa vodkaa, puoli mittaa hasselpähkinälikööriä ja päälle vähän soodaa) ja Screaming Orgasm (sheikkattuna saman verran amarettoa, kahluaa, Irsh Cream’iä ja vodkaa).

Että sellaista tuli blogi-henkilölle mieleen Anna Amnellin aloittamasta luomiskeskustelusta Kiiltomadon ystävällisessä ilmapiirissä.

12 kommenttia:

Sedis kirjoitti...

Se on kumma kuinka tuo väliviiva tuossa sanassa blogi-henkilö vaivaa joka kerta lukiessa mieltä. Onneksi lienen ainoa.

hanhensulka kirjoitti...

Sedis, kiitos kommentista. Täytyy tunnustaa, että se vaivaa minuakin. On kuin olisi monttu lauseessa sillä kohtaa. Täytyy vissiin ajatella uudestaan perustelut. Tietysti alussa kuvittelin, että se olisi "cool".

Anonyymi kirjoitti...

Mulle tuli jano.

Ruu

hanhensulka kirjoitti...

Cheers, Ruu.

Liisa kirjoitti...

Hemmetin hienosti rakennettu teksti, Sulka. Ja täynnä asiaa kuin Färmin reppu kaupunkireissun jälkeen.

Minä olen ihan riipin raapin Kiiltiksen keskustelun jälkeen.

Viimeistä totuutta en kumminkaan sanonut: Kalevalassa meille jo on maailmansynty ja kehitys valmiina annettu. Mitä sitä valmista kannatinpylvästä kaatamaan, putoaa taivas niskaan. = D

hanhensulka kirjoitti...

Kiitos, Liisa, niinhän meillä onkin. Tästä tuli mieleen keskusteluni yhden australialaisen juutalaisen kanssa, jolle kerroin meidän luomiskertomuksen joidenkin uskonnollisten ajatuksenvaihtojen yhteydessä. Hän totesi, että Ilmatar ja seitsemän sotkan munaa vaikuttavat yhtä uskottavalta selitykseltä kuin maailman luominen seitsemässä päivässä.

Muuten minulla on sisar, joka on myös Liisa ja myös K, tämä sotki minua vähän alussa, ennen kuin hoksasin, että meidän suvusta ei voi noin älykkäitä kommentteja siitä (siis sikiää-verbiä yritän tarkoittaa).

Anonyymi kirjoitti...

Blogi-henkilölle

Kyllä yhdysmerkkiä käytetään, kun sanan alkuosa on outo vieraskielinen sana esim sioux-intiaani. (Itkonen Uusi kieliopas, 25)

Terveisin Pirkko

Anna Amnell kirjoitti...

Evoluutiokeskustelu on opettanut minulle paljon uutta. Ennen luulin, että kreationisti tarkoittaa ihmistä, joka uskoo maailman noin 6000 vuotta vanhaksi.
Veimme kerran Torontossa erään vieraamme luonnonhistorialliseen museoon ja näytimme hänelle innoissamme dinosauruksen luurankoa,jota meillä oli tapana käydä ihailemassa. Vieraamme sanoi ykskantaan: "Se on väärennös."
Nyt "kreationismi" näyttää oleva jotain ihan muuta. Antaahan heidän kaikkien tutkia ja kiistellä. Katsotaan mielenkiinnolla, mihin kaikki johtaa.

Pirkko

hanhensulka kirjoitti...

Näin minäkin olen yhdyssanoista ajatellut, Pirkko. Mutta kuten Sedikselle sanoin, se on alkanut pitkän päällä tuntua hassulta, ehkä siksi, että on tottunut vieraskielisyyteen jo. Ja aloin sitä käyttää joka tapauksessa vähän koketeerausmielessä.

Minä olen myös tainnut ajatella kreationismiä jossakin määrin samalla tavalla, nuorena jopa laskin sen vuosiluvun mielenkiinnon vuoksi. Ja paljonhan tällaisia ehdottomia ihmisiä on. Evoluutiota en tietysti ymmärrä aivan oikein, vaikka nuorempi poika on Järvenpään saunanlauteillaan sen biologina minulle moneen kertaan kaljapullon kanssa selittänyt. Vaikka molemmat saamme helposti migreenin kaljasta, vedosta ja liiasta ajattelusta.

Anonyymi kirjoitti...

joo, oikein nautinnollista pääsiäistä hanhensulallekin. ^^ tämä taas kerran alkoi vakuuttaa minua siitä että on kaiken stressin keskellä sittenkin hoidettava itelleen blogi, eli julkinen päiväkirja, jotteivat viisaat ajatukseni näinä aamupäivän jähmettävillä tunneilla mene aivan hukkaan.. katsotaan, sanoi tohtori... ^^

-ill.

hanhensulka kirjoitti...

Hei ill,

ja hyvää pääsiäistä. Sinullahan on jo alku olemassa, joten se on helppoa. Itselleni tästä blogista tulee stressiä sitä enemmän mitä kauempana on edellinen bloggaus. Täytyy päästä siitä eroon ja tehdä tätä vain sen mukaan kuin mieli antaa aiheita. Aloitin muuten hybriksessäni englanninkielisen blogin myös, saapa nähdä romahtaako hermot ennen kuin älyän lopettaa. Niitähän on nyt jo kolme!

Anonyymi kirjoitti...

yksi saa riittää. siellä on yks posti ja parit linkit. saa nähdä ehtiikö sinne mitään kun ei ole vielä täysin kirkastunut kaikkien toimintojen muoto ja laajuus. bluecocoon.blogspot.com helppo muistaa -> BBC.. :rollingeyes: