25.3.2005

Oma napa, eli

Blogin pitäjillä näyttää nyt olevan muodissa omaan napaansa tuijottaminen testaamalla sielunsa ”syvyyttä”. Joten blogihenkilökin päätti hypätä rattaille osaksi omaksi ilokseen, mutta osaksi myös siksi, että Arvoisa Lukija tietäisi, kuka tätä tekstiä naputtelee.

Testin tulos on jotenkin yllättävä. Vaikka taulukko muistuttaa omaa sielua, jonne on ajoittain päässyt salaa kurkistamaan, siinä on jotakin sormella osoittamatonta, jota ei sielussaan hyväksy. Eli kuten numeroista näkyy blogihenkilö on pakanuuteen taipuvainen agnostikko, 'jota houkuttelevat myös muut uskonnot juutalaisuutta ja kristinuskoa lukuunottamatta.

agnosticism 79%
Paganism 67%
Islam 58%
atheism 58%
Hinduism 54%
Buddhism 50%
Satanism 46%
Judaism 33%
Christianity 25%

Mutta kuten Sedis vihjaa omaa tulosta ihaillessaan, testin on tehnyt kristinuskon koskettama henkilö (tai henkilöt) ja joillakin muutoksilla kysymysten sanamuotoihin tai kysymyksiin itseensä tulokseksi olisi voinut tulla jotakin aivan erilaista.

Blogihenkilölle suurin yllätys on juutalaisuuden, islamin ja kristinuskon suhteellinen sijainti taulukossa, ja on vaikea sanoa nyt miksi näin olisi, ellei kysymysten asettelu jotenkin suosi islamia kristinuskon ja varsinkin kantauskonnon, juutalaisuuden kustannuksella.

Islamhan oli alun alkaen juutalaiuuden lahko niin kuin kristinuskokin. Kaikki kolme ovat patriarkkaalisia ja moraalisäännöiltään hyvin paljon toisiaan muistuttavia. Tietysti kaikki kolme on muokattu ensisijaisten kannattajiensa kuviksi.

10 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Aika järkyttävää, miten monta prosenttia näistä yhteensä tulee.

Saara kirjoitti...

Atheism 79%

Paganism 71%

Satanism 67%

agnosticism 67%

Buddhism 63%

Judaism 58%

Hinduism 50%

Islam 50%

Christianity 42%

hanhensulka kirjoitti...

Saara, ilmiselvästi sinä olet hyvin spiritualistinen henkilö, joka luottaa ihmisiin ja pitää heistä enemmän kuin on omalle sielulle turvallista. Mielenkiintoinen prosenttiyhdistelmä! Toisaalta mitäpä syytä sitä oikeastaan olisi sanoa millekään aatteelle ei.

Anonyymi kirjoitti...

Buddhism..

Ruu

Saara kirjoitti...

Kiitos tulkinnasta, Hanhensulka. Kirjoitin tähän pitkän sepustuksen, mutta virtuaalijumalat kääntyivät tänään jo toistamiseen minua vastaan estäen höpötystäni pääsemästä perille. Se onkin minulle välillä ihan oikein, vaikka aivan hyvän tuulinen kirjoitus se oli.

Syrinx kirjoitti...

Kumman tuloksen sain. Korkeimmat pisteet sai pakanuus, sitten buddhismi jne. Ateismi taas tasan 50% ja juutalaisuuden eri lahkot jäivät hindulaisuuden kanssa häntäpäähän. Suurin järkytys oli että agnostikon pisteeni jäivät aivan viimeisiksi. Luulen että pisteyttäjä ei ole lainkaan tehtäviensä tasalla. Pakana en ole koska sellaisilla on jumalia, agnostikko sen sijaan olen koska en ota jumalien olemassaoloon mitään kantaa.

hanhensulka kirjoitti...

Virtuaalijumalat ovat aika usein ihmisiä vastaan täällä bloggerin kommenttiosastolla, joskus jopa varsinaisten puheenvuorojen sisäänlaitossa.

Olisi mukava tietää vähän enemmän siitä miten tuo laskutoimitus tapahtuu. Niiden vastausten perusteella voisi kuvitella, että pisteiden pitäisi jakautua sekä plus- että miinuspisteisiin, ja voisivat jakautua -1 ja +1:n välillä. Tai sitten 50% on tulkittava origoksi. Ehkä syrinxin 50% ateismista voisi heijastaa puuttuvia agnostikkopisteitä. Kantaaottamattomuus ei muuten tarkoita agnostismiä, joka on ehkä enemmän Tuomaan tapaista epäilyä. Kirkkoisä Augustinus on kai parhaiten tunnettu agnostikko?

Anonyymi kirjoitti...

Joo, minäkin vähän ihmettelin. Muistaakseni buddhismin kanssa melkein tasoissa oli satanismi. Hm.

Ruu

Anonyymi kirjoitti...

You scored as agnosticism.You are an agnostic. Though it is generally taken that agnostics neither believe nor disbelieve in God, it is possible to be a theist or atheist in addition to an agnostic. Agnostics don't believe it is possible to prove the existence of God (nor lack thereof). Agnosticism is a philosophy that God's existence cannot be proven. Some say it is possible to be agnostic and follow a religion; however, one cannot be a devout believer if he or she does not truly believe.

agnosticism

75%
Paganism

67%
Hinduism

67%
Judaism

58%
Islam

58%
Buddhism

50%
Christianity

33%
atheism

33%
Satanism

8%

Kuvittelin, että minusta olisi jo tullut vähän uskovainen, mutta ei näköjään vieläkään.

Kirsti

Syrinx kirjoitti...

Älä huoli, tämä testi tosiaan scorettaa uskovat agnostikoiksi. Uskonnottomille ei löydy laatikkoa (kun ateistikin uskoo siihen että jumalaa ei ole).