10.6.2005

The Beethoven Experience,

BBC:n Radio 3 esittää parhaillaan, eli 5-12.6. Beethovenin koko tuotannon mukaanlukien hänen yhdeksän sinfoniaansa. Itseasiassa kanavalla ei esitetä tänä aikana mitään muuta kuin Beethovenin musiikkia.

Ohjelmia voi jälkikuunnella kanavan WEB-saitilla. Ja jos haluaa maistella sinfoniamusiikkia kodin rauhassa unelmiensa divaanilla ennen levyjen ostamista, Beethovenin kaikki sinfoniat ovat saitilla vapaasti imuroitavissa (tänään on jo tarjolla 5 ensimmäistä ja muut tulevat sinne esitysten jälkeen, esiintyjinä The BBC Philharmonic, conducted by Gianandrea Noseda). Kunkin alussa on pari minuuttia puhetta, joka ensimmäisen kuuntelun jälkeen on ehkä kiusallistakin, mutta kokemattomalle musiikinkuuntelijalle, kuten tämä blogihenkilö, jolla on vaikeuksia erottaa toisistaan Eino Grönin ja Maija Vilkkumaan esittämiä Satumaa-tangoja, puheet ovat kiinnostavia ja informatiivisia. Tiedostokoot vaihtelevat 30 megan molemmin puolin, joten laajakaistainen yhteys on välttämätön.

Klassisia musiikkiasioita käsittelevä bloggarikin on löytynyt kuten Anita Konkka sivuillaan ilmoitti. Klasarilta saa oivaa opastusta musiikin saloihin. Pysyvä linkki löytyy oikeasta sivupanelista, jossa on myös joitakin muita blogihenkilön sydäntä ja korviakin lähellä olevia, uusia musiikkilinkkejä, kuten lyyristä rokkia esittävä ja suomalaisia radioaaltoja parhaillaan musiikillaan valloittava Korento-yhtye, jolla on koripallon kokoisia sydämiä rinnoissaan ja Magneettista voimaa.

Ei kommentteja: