19.8.2005

News reading not internet user metering

stupid (siis blogihenkilö) kuten Arvoisa Lukija on jo varmasti huomannutkin. Eli henkilön viimeöinen teknomökellys ja nuorekas innostus internetin kierrosluku- tai nopeusmittarin olemassaolosta oli yhtä ennenaikaista kuin tiedot Mark Twainin kuolemasta. Tosin kuolluthan hän tietysti jo on (toivottavasti tämä ei tullut liian kovana shokkina A. Lukijalle näin aamun muuhunkin ankeuteen tai kirkkauteen, miten kukin sen katsoo).

Eli tuon edellisen postauksen tekno-optimistinen internet-mittari esittääkin Akamai’n (suuri internet palvelujen järjestäjä) laskemia News-saittien liikennemääriä. Mukana ovat kaikki suurimmat News portaalien tarjoajat.

Se on silti mielenkiintoinen. Mm. näemme, että Amerikan ja Euroopan teknorakkauden syvyydessä on vielä suuria eroja. Blogihenkilön naputellessa kiireen keskellä tätä postausta (ei voi sanoa lastuksi) Akamai Net Usage Index'in maksimi viimeisten 24 tunnin aikana on ollut kello 0400 pm (olisiko EDT) 1,947,782 uutistenlukijaa minuutissa. Viimeisten 24 tunnin aikana on Amerikan uutistenlukijoita ollut huippuminuutilla 1,760,410, kun Euroopassa on huippuminuutin aikana lukijoita ollut vain 265,943. Juuri tällä hetkellä näyttää eurooppalainen lukijakuorma olevan +140 %, amerikkalainen -11 % ja aasialainen +98 %, eli Euroopassa ja Aasiassa huimasti yli normaalin perjantaiaamun uutiskulutuksen, vaikka uutisissa ei näytä (pikainen vilkaisu YLE:n, BBC:n ja CNN:n sivuille) tapahtuvan mitään erityistä.

Akamai kuvaa palveluaan näin:

Akamai is aggregating data on behalf of over 100 leading news portal customers from around the world. Collectively, this data will determine the consumption level of news in real-time, as well as capture peak page views delivered across the Akamai Platform in any 24-hour period.”

Tilanne 19.8.2005 08.39 (source Akamai):

Ei kommentteja: