27.9.2005

Irakin sota ja Amerikan hätätila

kiukuttavat tietysti kaikkia USA:n ystäviä, niin kuin mm. blogihenkilöä, vaikka tämä ei ole eksistentialistina "filosofina" kantaansa sotaan pystynyt tarkasti muotoilemaan. Ja kaiken lisäksi Amerikkaa on kohdannut sääilmiö, johon amerikkalaiset itse, puhtaan luonnon suurina ystävinä eivät tietysti ole mitenkään syyllisiä.

Kuten vieressä olevasta kuvasta näkyy presidentti George W. Bush on aloittanut valmistautumisen seuraavan hurrikaanin tuloon lukemalla häntä varten tehtyä muistiota (kainalo) nimeltään Emergency Management for Dummies. Kirja täydentää mukavasti Bushin kotikirjastoa, jossa on jo ennestäänkin kaksi kirjaa: Foreign Policy for Dummies ja Diplomacy for Totally Hopelessly Dummies and Large Texans, jotka julkaistiin jo isä George Bushin hallintakautta varten.

USA on viimeisten viikkojen aikana puhdistamaisillaan muutenkin kansainvälisen maineensa lähes täydellisesti toimittamalla maansa suurimman sotarikollisen, oops siis tätä juttua oli tarkoitus tähdätä, kärsimään ansaittua rangaistustaan. Blogihenkilö on toivonut, että Lynndie England lähetetään ehkä välittömästi kärsimään rangaistustaan Kuubaan, jossa on siihen välttämättömiä kidutusvälineitä varattuna Guantanamo Bayn varuskunnan vankilassa. Siellä onkin jo kova vankipula, koska vankeja joudutaan suurin joukoin lähettämään takaisin Afganistaniin täysin syyttömiksi tuomittuina. Tosin suurin osa halunnee turvapaikkaoikeuden länsimaista siihen saakka, kun amerikkalaiset afgaaniystävälliset täsmäasevoimat on poistettu heidän kotimaastaan. Tosin henkilö uskoo myös joulupukkiin! Siis, oops uudestaan:(

Edellinen maailmankuulu amerikkalainen naissotilas, blogihenkilö ei tarkoita GI Jane Demi Moorea, vaan Jessica Lynch'iä, ylennettiin kaikkien sotilasarvojen ohi suoraan hollywood-legendaksi katkaistuaan jalkansa ja jouduttuaan amerikkalaisten erikoisjoukkojen pelastamaksi. Näillä oli sattumalta mukanaan kuvausryhmä, joka kuvasi koko tapauksen ja ehti jopa haastatella Jessicaa hoitanutta irakilais-tohtoria pelastustyön tiimellyksessä.

Vieressä on presidentti Bushin diplomaattinen tervehdys Irakin, Afganistanin, Iranin, Pohjois-Korean ja Syyrian johtajille, Saddam Husseinille sekä presidentti Jacques Chirac'ille. Tervehdyksen hän oppi suoraan isältään, joka puolestaan oppi sen luettuaan mainittua diplomatian ohjekirjaansa.

Muuten Irakin sodasta aiheutuvia kuluja Amerikan veronmaksajille voi ihailla tässä olevasta linkistä. Näistä ei ole syytä liikaa innostua, globaalissa maailmassa kaikki joutuvat jollakin tavalla samaan nesteeseen.

Kuvista suuri kiitos kahdelle bloggarille, jotka julkaisevat Ariadne's Labyrinth 'ia. Sen otsikko-osassa he sanovat mm: "Nobody ever went broke underestimating the intelligence of the American public." Blogihenkilö ei välttämättä ole tämän lausunnon kanssa samaa mieltä.

2 kommenttia:

Syrinx kirjoitti...

Alakuvan mukaan koira näyttää häpeävän isäntänsä käytöstä, mutta diplomatia onkin sen elinehto.

hanhensulka kirjoitti...

Koirahan on usein viisaampi kuín isäntänsä. Sanovat, että isäntä ja koira muistuttavat toisiaan ajan myötä. Kumpikahan muuttuu (enemmän)?