9.9.2005

Lukijatilastot


ljyävät kirjoittajan innokkaita sormia; mukavina, kamalina, masentavina, kiehtovina, viekoittelevina tai luotaantyöntävinä, riippuen kylmistä numeroista ja kirjoittajan kuukautisrytmeistä. Blogihenkilö ei malta odottaa kunnes kymmenestuhannes Arvoisa Lukija on käynyt lastuilla vaan paljastaa tämän hetken tilanteen (tilastointi alkoi 1.5.2005) kaikkien katsottavaksi.

Tilastoista (kts. kuvat tekstin alla) näkyy maantieteellinen jakauma, virtuaalituttavat vancouverilainen taiteilija Marja-Leena ja Brisbanessa Tarzanistaan haaveileva Ruu-täti ovat näkyvissä jakauman ääripäissä, pääosa tietenkin lukee lastujaan Suomessa, vaikka baijerilaisia maatalonemäntiäkin, leivänpaistajia ja kuuman iltapäivän ruohonhaistelijoita, lienee lukijoiden joukossa.

Kuukausitilasto on – anteeksi klisee, jota ei juuri nyt voi vastustaa – kuin lastun elämää lainehilla. Piikit ja laaksonpohjat seuraavat toisiaan vääjäämättä. Niistä näkee tietysti myös blogihenkilön laiskojen ja ahkerien päivien sijainnin, eli kirjoittamisessa näyttää olevan viikkorytmi, joka on jotenkin vakautunut rytmikuvioonsa. Tarkoitus ei tietysti ollut kirjoittaa joka päivä, tavoitteena oli 3-4 lastua viikossa, ja sen kaltaiseen tulokseen näyttää laiska kirjoittaja päässeenkin. Blogihenkilön muut blogit ovat viime aikoina jääneet vaille huomiota, mutta toivoa on paremmasta niidenkin suhteen.

Nöyränä ja kiitollisenahan henkilö näitä ja muita tilastoja tarkastelee, eikä blogilistan noin 250. sija hirveän päätähuimaava tietysti olekaan – jääpähän ylpeyden synti lankeemusta vaille.
8 kommenttia:

Prospero kirjoitti...

Siis näkeekö Bloggerilla mistä osoitteesta siellä on käyty?

hanhensulka kirjoitti...

Bloggerilla ei näe, mutta näillä tilastointikoneilla näkee serverien osoitteita. Esimerkiksi sen, että jostakin tietystä serveristä (palvelun tarjoajan koneelta, sanotaan vaikka inet) on käyty, ei kuitenkaan näy koneen osoitetta, paikkakunta näkyy joskus, esimerkiksi joku porilainen, turkulaisia ja muutama espoolainen käväisevät näillä sivuilla joskus:).

Eikös samanlaista tietoa näe muuten vuodatuksenkin tilastoista?

Anna Amnell kirjoitti...

Minulla oli alussa mittari, joka olisi pitänyt asetella useille sivuille. En ymmärtänyt tästäkään blogimaailman jutusta mitään (ei ensimmäinen kerta, kuten olette ehkä jo huomanneet) ja siirryin juhannukseksi mittariin, joka (tietääkseni) näyttää vain lukijamäärän.

Olisikohan tuollaisestakin apua?
Pirkko

hanhensulka kirjoitti...

Laskurit ovat tietysti osa egotrippiä, jota koko blogihomma edustaa. Mutta tietohan on yleensä sellaista, että se´n puuttuminen ei vaivaa yhtää, mutta kun se on käytössä, ihmettelee, miten tuli toimeen ilman sitä.

Nämä Site Meterin tarjoamat lisätiedot ovat kuitenkin pääosin täysin tarpeettomia yksityiselle kättäjälle. Ammattimaiset saitit tietysti saavat ammattimaisilta mittaajiltaan paljon tarkempaa ja jo esikäsiteltyä tietoa, joka auttaa parantamaan palvelua.

Bloggaajalle, ei varmasti mitään hyötyä. Olet ehkä huomannut, että joillakin blogeilla on mainoksia, näiden osalta asia on tietysti toinen, koska hehän tienaavat mainoksilla ja silloin täytynee tietää myös kävijämäärien ja mainoksien klikkaajien suhde.

Liisa kirjoitti...

Hei, mää huolestuin.
Eilen, vai oliko joku muu päivä tällä viikolla, kuulin, että kauppa tietää tarkemmin kuin minä, mitä syön ja juon tai miksen juo.
Hae bonuskortti tms., ja kauppamies (krp? exät? velkojat? fanit? karhut?)pääsevät jahtaamaan sinua kotiovelle asti.

Tänään Sulan listan yksi (en sano mikä) operaattori herätti vanhan vainolaiseni henkiin.

Kolmanneksi: Mää olen samassa jamassa kuin moni muu suomalainen: pää kipeänä, varpaissa muurahaisia! Tää ei voi olla flunssaa, mulla ei koskaan ole ollut flunssaa sen jälkeen kun ...

Mut ihan oikeesti: Nyt mää meinaan soittaa a) Tekniikan Ihmemiehelle ja b) Rakkaalle Välskärille.
Kumpikin saa vakuuttaa mulle, että Sulka puhuu läpiä päähänsä ja että saunaan vaan siitä ja kieppi koskessa ja sitten lämpimän peiton alta kurkkimaan Big Brotheria.

Helpotti jo oikeastaan, kun sai paasata.

hanhensulka kirjoitti...

Hyvä, hermostunut Liisa, Sulkaahan ei olla vielä yllätetty puhumasta päätään reiättömäksi, mutta kyllä tämä internet on osa Ison Veljen keksimää maailmaa, ja Iso Veli asuu lisäksi Ameriikassa ja hallitsee kaikkea, joka täällä tapahtuu.

Jotkut tekniikan ihmeet pystyvät harhauttamaan meitä tavallisia tilastojen tuijottajia, sen sijaan Isoja Poikia (Veljiäkin) ei harhauta mikään.

Mutta itse jo mainitsit plastiikkakortit, joiden avulla tiedetään tarkasti mitä olemme nautiskelleet, ja Nokian puhelimien (ja muidenkin tietysti) avulla tietävät lisäksi missä olemme oleet jotakin muutaman metrin tarkkuudella parhaimmillaan (eli eivät tiedä pelkästään hotellia, missä tuli oltua yötä puoluekokouksen aikaan, vaan myös huoneen jossa paranneltiin maailmaa, ja saatua Liisan mainitsemien oireiden kaltaisia kipuja herkkään kehoomme;))

Liisa kirjoitti...

Hehheh, Sulka. Pidit melkein saman infon, jonka Tekniikan Ihmemies paasasi korvaani viime yönä. Suurin osa meni ohitse, koska se oli tekniikkaenglantia.Ja heh. Hän oli menossa Amerikkaan, koska hänellä on s-u-h-t-e-i-t-a maailman toiseksi suurimpaan firmaan ;))

Juu, hän kertoi minulle, missä olin luuhannut kolme edellistä päivää =Z

Epäilen, ettei Hanhensulka ole koskaan käynyt puoluekokouksessa. Muuten hän tietäisi, ettei (hotelli)huoneissa parannella m-a-a-i-l-m-a-a ... hm

PS Ei se sitten ollutkaan flunssaa! Ihan muuta.

hanhensulka kirjoitti...

Tietysti uskon pääministeriäni, joka sanoo että kyllä paranneltiin, ja kulttuuriministeriä, joka vakuuttaa samaa. Ketä sitä uskoisi, ellei poliitikkoja!:))

Toivottavasti voit pian paremmin.