15.9.2005

Lyhyt tilastointiin liittyvä ilmoitusasia


oukokuun ensimmäisen päivän jälkeiset kävijät 9999-10,002 käväisivät eilen illan aikana blogihenkilön saitilla henkilön itsensä katsellessa televisiosta luonto-ohjelmia ja yrittäessä kääntää neljää arabiankielistä sanaa johonkin tajuttavaan muotoon. Luonto-ohjelmassa Bill Oddie selitti miten lintuja, jäniksiä ja pyöriäisiä pitää katsella, että tulevat oikein katselluiksi. Ohjelmasta jäi henkillle mukavan multainen maku suuhun. Sen sijaan ne arabisanat jäivät edelleen tolkkua vaille, mutta sittempä sopivat paremmin blogihenkilön suuhun. Ohessa henkilö oppi monta arabiankielistä hävytöntä sanaa, joita ei viitsi tänne korkeakulttuuria tavoittelevaan lastuunsa ruveta toistelemaan.

Alla hieman lisätietoja eräistä kävijöistä, ei uskalla kutsua heitä Arvoisiksi Lukijoiksi, koska saattoivat olla satunnaisia käväisijöitä (paitsi yksi, joka selvästi on Arvoisa Lukija) lukematta sanan sanaa.


9,999. kävijä oli käyttänyt sonera.net’n jotakin Helsingissä sijaitsevaa serveriä ja tullut Dionysokseen Hanhensulan bloggerilla olevien käyttäjätietojen kautta, vilkaissut pikaisesti Fransiskus Assisilaista koskevia kommentteja ja livahtanut sitten johonkin muualle, kävijä 9,999 oli astunut sivuille kello 20.48.21

10,000. elisa-laajakaistalla joltakin Helsingin alueen servereistä, oli hypännyt Dionysokselle Kirsti Ellilän sivulla olevasta linkistä luettuaan tämän tekstiä otsikon Omaelämäkerrallista alla, kello 20.59.09.
Muuten, ja a propos, kirjailija Ellilä itse kehottaa tänään päreessään auttamaan Anssia, eli Helsingin Sanomien toimittajaa Anssi Miettistä, joka on saanut kaikki Suomen bloggaajat kuumiksi (paitsi Saaran, joka osaa laskea) ja kirjoittamaan puolestaan jotakin juttua Kuukausiliikkeeseen, ja kirjailija Katri Manninen järjestelmällisenä ihmisenä (ei tarvitse ihmetellä enää niitä tuotantomääriä) on kehittänyt oikein lomakkeen asian hoitamiseksi kunnolla.

10,101. elisa-laajakaistalla Otaniemestä oli etsinyt jotakin sanalla ”schopenhauer” kello 21.22.33 ja löytänyt Dionysoksen kevään. Googlen etsintä oli antanut tämän näköisen etsintätuloksen vierailijan nähtäväksi, josta Dionysos oli sitten sattunut uteliaan silmään.

Näistä ketään ei pysty tunnistamaan jätetyistä jäljistä. Sen sijaan kävijän 10,002 kello 21.27.33 inet.fi:n serveristä pystyisi ehkä pienellä salapoliisityöllä arvaamaan jollakin todennäköisyydellä. Mutta miksipä sellaista hauaisi tehdä.

Eli vielä kerran kiitos kaikille näille ja muillekin nyt jo noin 10058:lle kävijälle. Käyntinne ainoaksi korvaukseksi voi blogihenkilö tarjota vain lisää tekstejä joko nykyisellä tai jollakin muulla tyylillä ja vierailuja päivittäin niin monissa muissa blogeissa kuin on inhimilisesti ottaen mahdollista.

Tämän lastun koristeena oleva kuva lentoa hankkivista voikukan hahtuvista kuvaakin oikein hyvin lastujen osaa maailmassa.

2 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Ihmeen paljon tarkkoja tietoja saat sinun tilastolta! Minun ei ole niin tarkka. Mukavahan on seurata miten lukija määrä kasvaa. Mutta suuri määrä minun kävijoitä ovat spammers eli mainostajat, vaikka heidän kommentit eivät pääse enää näkyviin blogissani. Yhteensä todellisen lukija määrän kansa täytyy nyt lisätä bandwithiä ja sehän maksaa lisää! Ah well! Jatketaan vain kun silti on hauskaa tämä blogistani ja uudet virtuaali ystävät!

Sun äitis kirjoitti...

Suhtaudun kauhean kahtiajakoisesti noihin kävijälaskureihin. Toisaalta silmään kiinnostuneena omassa blogissani vierailleiden tietoja voidakseni käydä vastavierailulla. Toisaalta melkein häpeän. Siis kun näkee jonkun kävijän IP:n ihan selvästi, niin tuntuu, kuin tirkistelisi vaatteitaan vaihtavaa jossain uimahallin pukuhuoneessa!