14.10.2005

New York, comedy ja Presidentti Tarja Halonen


oka on presidenttinä vielä seuraavien vaalien jälkeenkin Suomessa – tai ehkä Yhdysvalloissa, mikäli se riippuu newyorkilaisesta talk show isännästä, Conan O’Brian’ista.

Saulilla ja varsinkaan pääministerillä, Vanhasella, ei taida olla paljoa mahdollisuuksia seuraavaksi presidentiksi, ja molempien ehkä tekee kovasti mieli hypätä pois koko kauneuskilpailusta ja yrittää uudestaan kuuden vuoden kuluttua.

Siitä tulikin mieleen poliittinen kuolema ja siitä taas, että…Sky News’in uutistenlukijan mukaan Harold Pinter on kuollut. Tosin uutinen korjattiin heti samassa lähetyksessä ja dysleksinen lukija myönsi, että Pinter olikin saanut Nobelin palkinnon kirjallisuudessa. Huolimatta siitä, että tämäkin palkinto on annettu poliittisilla perusteilla - Pinter'hän vastustaa äänekkäästi ja sen minkä syövältään ja kaatumisvammaltaan pystyy presidentti George W. Bushin ja pääministeri Tony Blairin Irakin sotaa ja establishmentiä yleensä - palkinto menee kerrankin kirjoittajalle, jonka voi sanoa ansainneen palkintonsa, joten siitä ei sen enempää. Pinter oli Arthur Millerin hyvä ystävä ja sanoi tästä helmikuussa tänä vuonna:


He was a great playwright and a great man - and a great friend of mine. It's been a great shock to hear this news, although he was pretty old.

Great!


Mutta presidentti Tarja Halonen on Iltalehden mukaan aivan Conan O’Brian’in näköinen. Ja palkkioksi tämä on alkanut mainostaa Halosta New Yorkista käsin, tai siis suomalaisen muusikon, runoilijan ja taiteilijan, Ulla Suokon, avulla.

Conan O’Brian siirtyy nykyisestä Late Night with Conan O'Brian-showstaan Jay Lenon paikalle NBC:n Tonight Show’n ankkuriksi neljän vuoden kuluttua. Arvoisa Lukija muistanee myös Lenon edeltäjän, Johnny Carsonin, Mr Tonight Show’n, joka kuoli tammikuussa tänä vuonna.

Tonigh Show’ta on lähetetty jatkuvasti syyskuusta 1954 alkaen, se on maailman toiseksi pisimpään jatkunut TV-ohjelma. Guinness Book of Records’in mukaan pisin on CBS:n Guiding Light, joka alkoi radiossa 1937 ja on jatkunut TV:ssa kesäkuusta 1952 alkaen. Show lähetti 15,000. episodinsa tammikuussa tänä vuonna. Johnny Carson toimi Tonight Show with Johnny Carson’in isäntänä vuodesta 1962 vuoteen 1992.

Conan O’Brianin nyt isännöimän Late Night show’n vetäjänä toimi vuoteen 1993 saakka David Letterman, joka puolestaan kilpaili Jay Lenon kanssa Tonight Show’n isännyydestä, mutta hävisi. Vuodesta 1993 lähtien hän puolestaan on vetänyt omaa show’ta: Late Show with David Letterman.

Letterman (niin kuin tietysti kaikki tässä mainitut show-kunkut) on kuuluisa one-liner’eistaan, mm:


USA Today has come out with a new survey - apparently, three out of every four people make up 75% of the population.
Ja

New York... when civilization falls apart, remember, we were way ahead of you.

Ja sehän ei pidä paikkaansa. Arvoisa Lukija on tietysti blogihenkilön kanssa samaa mieltä, että New York on maailman paras kaupunki. Sen todistaa sekin, että kaikki nämä yö-show’t ovat newyorkilaisia, tosin Jay Lenon aikana The Late Night Show on muuttanut Burbank’iin, Kaliforniaan, jonka lähellä on mm. Wilson-vuoren observatorio. New York on puolestaan kuuluisa teatterielämästä, komediasta, musiikista, kirjallisuudesta, intelligentsiasta ja tietysti juutalaisista, italialaisista ja irlantilaisista. Juutalaiset vastaavat kulttuurista, italialaiset rikollisuudesta ja irlantilaiset palo- ja poliisipalveluista.


Conan O’Brian on sanonut mm:


New York is a social experiment—the results aren’t in yet, it may not have worked, they took way too many people with a large disparity of wealth, stacked them on top of each other, and sprinkled bagels over the whole thing. Contrast breeds comedy, and the more extreme the contrast, the better the comedy.

Ja O'Brian on siis Halosen näköinen, kuten Arvoisa Lukija voi näistäkin havaita

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

totuus nueva yorkista löytyy sivulta www.peterelk.com :-)

Ei, minä en ole Peter Elk :-)

hanhensulka kirjoitti...

Kiitos uudesta mielenkiintoisesta linkistä, tuntematon, joka et ole Peter Elk. Luonnollisesti meillä kaikilla on itsellemme totuus! Ongelmia tulee vasta sitten, kun toiset näkevät se totuuden;-))