23.1.2006

Kuraan kuollut kuttukin

olisi ehkä paremmassa kunnossa kuin höyhenpeitteinen lentomatkustaja 30 tunnin matkanteon jälkeen.

Kolme tuntia ennen lentoa täytyi mennä kentälle varmistaakseen saavansa käytävänpuoleisen paikan! Turhuuksien turhuus, laihana tuloksena oli litistyminen Qantasin lennolle Melbournesta Singaporeen 6.5 tunniksi kapealle istuimelle kahden satakiloisen miehen väliin, joista toinen murjotti ja toinen oli muuten vaan pahalla päällä.

Kiusallanikin käyttäydyin (yli)pirteästi ja lirkuttelin emänniltä liikaa viiniä, kaksi giniä ennen ateriaa ja tuplakonjakit päälle. Qantas oli unohtanut tilatun kasvisruoan, mutta matkustamon ihanat mutta kovin pitkät ja isokokoiset hengettäret loihtivat klubiluokan puolelta köyhän ja litteän (mutta ystävällisen) turistiluokan matkustajan eteen maukkaan kasvislautasen ja päälle juustolautasen, jonka kanssa kaatoivat lasillisen australialaista, McLarenin laakson shiraz-viiniä. Air Francen lentoon Singaporesta Pariisiin palaan vielä toisessa lastussa. Ja lopuksi tunti kaksikymmentä minuuttia Thalys-junan viimeisen vaunun heiteltävänä päätti rankan matkanteon.

Gaius Valerius Catullus (Jukka Kemppisen suomentamana, WSOY,1990) sanoi kaiken kohdalleen runossaan (huom. linkki on pdf-tiedostoon) Kaada poika vanhaa Falernon viiniä:


Kaada poika vanhaa Falernon viiniä,
mutta kaada raakana.
Humalaisten jumala
on kännissä kuin kärpänen.
Sekoittamaton vesi
on raakalaisten juomaa.
Täällä hallitsee
sekoittamaton jumala
.

Vaikka Catullus tarkoittikin Bacchusta, niin kyllä tuo Dionysoksellekin, vanhemmalle Kreikan-serkulle, hyvin kelpaa. Tosin nyt on toipumisen aika - ehkä sekoittamaton vesi olisi sittenkin parempaa vanhalle ruumiille (eikä tässä kai kaukana siitä tilasta ollakaan).

Ei kommentteja: