2.2.2006

Koivu ja tähti (2): Kaikki kodittomia vaeltajia

Tähän piti tulla toinen osa sarjasta Koivu ja tähti alaotsikolla Koditon vaeltaja. Mutta lueskelin runoja iltani ja yöni kuluksi ja muutinkin tämän lastun motiivin ja annoin alanimeksi: Kaikki kodittomia vaeltajia. Ja sen sijaan, että kirjoittaisin lisää kodeistani ja koivuistani ja tähdistäni. Ja puutarhoista, siteeraankin sirpaleita Edith Södergrania Kultaisista linnuista (Karisto, 2005), Suuri puutarha:


Me olemme kaikki kodittomia vaeltajia
ja kaikki me olemme sisaruksia.
Alastomina, repaleissa kuljemme, reppu selässämme,

....

Me rakennamme muurin puutarhan ympäri,
että ei mikään maailman ääni saavuta meitä.
Hiljaisessa puutarhassamme
annamme maailmalle uuden elämän.

10 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Hei hanhensulka! Luin innokkaasti Koivu ja tähti (1) aikaisemmin tänään ja yritin laittaa komentti siihen mutta komentti luukku ei auennut. Kohta sen jälkeen tämä lastu hävisi! Tänä iltana (Vancouverin aikaa) olet kirjoittanut toinen osa, mutta ensimäinen on vieläkin kadossa! Hyvin kauniita muistoja niin ihmeen monista kodeista. Yllätyin hirveän kovasti lukea että olet isä, eikä äiti niinkuin koko ajan olin käsittänyt! Mitenkähän se tapahtui noin?!!

Hanhensulka kirjoitti...

Kiitos kommentista Marja-Leena, ja pahoillani, että en ole saanut kommenttiosiota toimimaan kunnolla.

Otin sen ensimmäisen osan sensuroitavaksi, mm. juuri tuosta syystä, jota kommentoit tuossa yläpuolella. Minulla on niin vähän aikaa näiden lastujen kirjoittamiseen, että varsinkin tuollaisten pitkien osalta pääsee nopea näppäimistö laukkaamaan laahustavan ajatuksen edellä.

Toivottavasti sukupuoleni, joka on sattuman eikä tahdon tuote - eikä sitä pysty aina pitämään kurissa - ei näyttele mitään osaa virtuaaliystävyydessä:)

Raspi75 kirjoitti...

Koivu ja tähti (1) takaisin tänne sivuille ja heti! Ehdin vasta kerran sen lukea. Pitää saada oikein fiilistelemällä kahlata kaikki jutut läpi.. -Raspi75

Hanhensulka kirjoitti...

Moi, vähän sitä täytyisi sensuroida ensin. Mutta kiitos kommentista, lämmitti kovasti sydäntä! Kohta se on takaisin.

Karpalo kirjoitti...

Mä en ehtinyt lukea sitä kertaakaan, perskuta.

hanhensulka kirjoitti...

Se on nyt tossa alla, Karpalo ynn' muut, joita kiinnostaa. Vöhön pitkäksi jäi karsimisen jälkeen vielä.

marja-leena kirjoitti...

Kiitos kun palautit Koivu ja tähti (1) kun muutkin houkuttelivat kansa, Raspi75 sanoi hyvin!! Ja ei mitään huolia sukupuolesta, osaan olla ystävällinen jokaisen kansa, varsinkin niin mielenkiintoisen kirjoittajan kansa!! Haluan lukea nämä lastut uudelleen kun jotenkin tulee oman lapsuuden muistojakin esille, vaikka en asunut kauan suomessa - aivan lämmitti minunkin sydäntä. Ja olen hidas suomenkielen lukija. Huomasin että olet lisännyt kauniita kuviakin!!

hanhensulka kirjoitti...

Kiitos kommentista, Marja-Leena, mukavahan näitä vanhoja, osaksi jo unohtuneita asioita oli yrittää palautella mieleen. Paljon tuli kaikenlaisia muistoja, joita ei enää tiennyt edes muistavansa - niin kuin noita vuosikymmenten takaisia nimiä.

Sun äitis kirjoitti...

Minäkin kuvittelin vielä joskus puoli vuotta sitten, että Hanhensulka on nainen! Kai näissä jutuissa jotain sellaista herkkyyttä on, jota ei ensimmäiseksi mieheltä osaisi odottaa.

Ja minustakin oli ihanaa lukea kodeistasi. Vanhojen talojen tarinat olivat hurmastuttavia, mutta myös Tampereen osoitteista oli kiva kuulla, kun omaankin muuttavaiseen elämääni mahtui viiden vuoden huki niillä kulmilla.

hanhensulka kirjoitti...

Mukava kuulla sinunkin kommenttisi, Äitiseni, ja mukava kuulla, että 'androgyynisyys' toimi ainakin hetken aikaa;)