7.2.2006

Samalla planeetalla?


Usein sanotaan, että 'eihän semmoinen ja semmoinen asia ole edes samalta planeetalta'. Se tulee hakematta mieleen katsellessa jatkuvia mellakoita ympäri maailmaa. Kuten ulkoministeri Tuomioja sanoi eilisessä lausunnossaan, protesteilla ei ole mitään tekemistä Tanskassa julkaistujen kuvien kanssa.

Saattaa olla, että jotkut mellakoihin osaaottaneet luulivat olevansa profeetta Muhammedin asialla parin ensimmäisen päivän aikana. Nämä ihmiset pysyvät todennäköisesti jo nyt pois kaduilta, ja mellakointia jatkavat ne, jotka todella ovat profeetan asialla.

Vaikka emme tiedä vieläkään, kuka levitti ne sika-kuvat Muhammedista, alkaa kuvio kuitenkin hiljalleen selkiytyä. Mellakointi on kiivainta Libanonissa, joka on ollut kiusallisen rauhallinen pitkän aikaa ja jossa Hizbollah, Jumalan puolue, on ollut odottamassa seuraavaa otollista tilaisuutta iskeä. Tanskalaiset antoivat sen kuin Allahin kutsusta.

Iran on toistanut, että IAEA:n tarkastukset eivät voi enää jatkua, ja että heidän suunniteltu ydinohjelmansa tulee jatkumaan. IAEA:han ja sen pääjohtaja, egyptiläissyntyinen Mohamed ElBaradei saivat viimevuoden Nobelin rauhanpalkinnon.

Vaikka Matti Vanhanen ei enää olekaan toistanut puheitaan kulttuurien välisestä taistelusta, ehkä hänen lausunnossaan oli enemmän totuutta kuin (me) skeptikot halusimme myöntää.

Muuten tuossa ylläolevassa kuvassa näkyvä pikkupoika esiintyy myös tällä videolla ja lähettää kai siinä terveisiä äidilleen ja isälleen, jotka ovat kai hänet kasvattaneet.

Olin ehkä liian hätäinen puhuessani Voltairesta pari päivää sitten otsikolla Sananvapaudesta ja satumaasta. Omatunto on taas kovalla koetuksella - niin kuin se tietysti on joka päivä pienemmistäkin asioista.

Valitettavasti me olemme kaikki samalta planeetalta, ja meidän on oltava jatkossakin. Ehkä on syytä alkaa vakavasti miettiä öljylle vaihtoehtoisia energioita ja vähentää muutenkin kulutusta.

Vai annetaanko yhdessä lisää ymmärtämistä?

Ei kommentteja: