21.3.2006

Rihmaston aktivismista, Ketkun runoudesta ja rihmastolaisten kommenttien jakaumasta

Kuvassa on Kreikan jumalaistarustosta kuuluisa runoratsu Pegasos, ehkäpä rihmaston voimamies Ketku mahansa alla pyydystämässä suolet pihalla tuskissaan irvistelevää leijonaa.

Sitä kun on luonnoltaan niin pirun utelias, niin otin pikaisen tuokiokuvan (noin kuukausi sitten) Rihmaston kommenttimäärien jakautumisesta kahdensadan eniten kommentoineen aktivistin osalta (kuva alla). Rihmastolla näyttää tänään olevan 599 rekisteröityä käyttäjää (mukaanlukien tänään tuleet spämmärit, jotka huomenna varmaan deletoidaan pois).

Kempeleen Väinämöinen (vai olisiko Kullervo) Ketku oli (ja on) ylivoimainen ykkönen (nyt 20.32 % kaikista kommenteista, 4.98 kommenttia per päivä) ja siellä näkyy joitakin täältä blogistaniastakin kuuluisia sanomalehtinaisia ja sen sellaisia.

Ketkun runoudesta Rihmaston pöytälaatikossa näytettäköön alla oleva oiva esimerkki (tämä on ilman lupaa lainattu, ja Ketku on äreä mies, joten tästä voi tulla turpiin, tosin Ketku ei alennu tänne blogistaniaan, joten toivoa on ettei tulekaan turpiin).

Esimerkki on Ketkun kilpalaulantaketjusta Virsun kanssa (Virsu on uusi mutta aktiivinen tulokas Rihmastolla, liittynyt 26.12.2005, kommentteja yhteensä 176):

Virsu vaiti vaan siellä luolassaan makkaa
itkun tyrskettä kuuluu, millon se lakkaa?
täötyy siinä itepäenen naenen olla
taepus herransa tahtoon suosiolla...

Tätä kirjoitettaessa Ketkun (liittynyt 5.5.2003) kommenttimäärä on lisääntynyt usealla sadalla ja on nyt 5231. Toisena on Eki 3214, sitten Oivi 2719, Syrinx 2206, Zorro 1745, Marja 1564, Ruu 1546 ja Saara 1244, (Saaran aisapari ja salarakas Kiiperi on sijalla 14, kommentteja 988.), Tukki-Akseli 1137, ill. 1087 ja 11. Prospero 1055 kommenttia. Oma sijoitukseni on 19 ja lukemani 548 heti Saaran kommenttieläin Petran ja Pagin jälkeen ja ennen kaari-65:ä, ib:tä ja hiljaista Niittiä (451 kommenttia). 200. on narri (liittynyt 27.4.2005) viidellä (5) kommentilla, siis tuo narri on nimimerkki eikä ominaisuus. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Olisiko tämä jonkinlainen Pareto-jakauma (Arvoisa Lukija voi tarkistaa täältä), en tiedä, kun en ymmärrä matematiikasta edes samaa kuin metsähanhi (Anser fabalis) influenssarokotteista. Mutta ehkä tämä koekuvaksi kuitenkin käy rihmastolaisten aktiivisuudesta.

Muuten nuo nimet on excel-ohjelma, jota käytin tässä robottina, tehnyt ilman minun valintojani, eli automaattisesti. Joten jos nimeäsi ei listassa näy, too bad!

5 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Voi tätä häpeää. Olen varmaan ollut aikamoinen riesa. Enhän minä ole sanonut siellä mitään kokonaiseen vuoteen!

hanhensulka kirjoitti...

Minulla taas on huono omatunto, enhän ole sanonut siellä mitään kokonaiseen vuoteen (paitsi se yksi kerta, kun lähes kaikki oltiin taas siellä takaisin pikkuisen hetken, niin että Syrinx jo suuttui, että tänne tuutte häiritseen rauhaa;) Ei vaan, ei se oikeasti suuttunut, kunhan virkansa puolesta mökötti).

Sinua on aina mukava lukea, niin kuin on tietysti kaikkia muitakin. Jos ei kukaan keskustelisi niin ei kukaan keskustelisi. Minulla on se etu, että en suutu juuri koskaan oikeasti, ja voin näin ollen nauttia täysin siemauksin.

Kirsti kirjoitti...

Samat sanat kuin Saara, enhän minä ole sanonut siellä sanaakaan vuoteen! Miten minä voin vieläkin olla noin huipulla!

Kyllä minä muuten joskus kaipaan niitä mittelöitä siellä. Mutta ollutta mikä mennyttä.

Mr Bones & Co kirjoitti...

Heips!
Sul' on kävijälistassa kaksi Timbuktua. Miten voi? Sellainen Dionysos addikti (vai mikä se sana onkaan?) 67 kertaa ja flegu Timbuktu 6 kertaa. Mistä aktiiviinen on tänne ilmestynyt, kun me on oltu linjoilla vasta pari päivää ja keretty käymään teillä vain pikavisiiteillä?
Noh, arvasimmehan me: täällä on kaksoisolentoja, liioittelevia laskureita ja muuta vakoilutoimintaa.
Sulla on aivan ihana kuu-kalenteri, me haluttais kans'. Mistä saa, maksaako paljon, onko vaikeeta asentaa, saako ylipäätään matkia?
Terv. Timbuktun poppooo

Hanhensulka kirjoitti...

Matkia saa aina, sehän on imartelun korkein huippu:)

Katsopa täältä.

Listalla on kaksi Timbuktua, kun järjestelmä tietää miltä sivulta tulija tuli ja erottelee ne näin toisistaan. Eli se pienempi luku on tullut klikkaamalla minun jättämääni viestiä lastussasi 17.3. Suurempi lukema on Timbuktun pääsivulta. Järjestelmä muistaa vaikka ei olisi käyntiä pariin kuukauteen ja ynnää vanhoihin lukemiin uudet kävijät (jos siis ei ole ollut liikaa aikaa edellisestä käynnistä jolloin laskuri tietysti nollaantuu).