11.4.2006

Testit kai kertovat jonkinlaisen totuuden

Sanat oli testannut itsensä (4.4. Idioottitesti) ja saanut imartelevan tuloksen. Ajattelin piristää kauniin keväistä aamuani ja saada samanlaisen tuloksen, mutta suureksi surukseni sain melkein päinvastaisen. Toisaalta sehän selittää, miksi minulla on samanlainen tunne kuin Ranskan mellakoiden ja Italian vaalien voittajilla (ketä ne nyt sitten ovatkaan?). "Me voitimme! Tota, mitäs nyt?" Muistuttaa jotenkin vuodesta 1968 ja kai 1848:kin!

Päälle piti vielä tehdä hippitesti. Ja nehän selittivätkin kaiken.I am 51% Idiot.
Don't Think Right.
I am an idoit. Not as much as most. There are even people out there that annoy the hell out of me. What was I talking about?

I am 50% Hippie.
I am so Hippie, Man!
I am not a child of the 60’s but my heart is true to the cause, man. I realize that being a hippie is not just bell bottoms and tie-dye. It is also about the drugs and smelling bad, too!No, ellei näistä testeistä ole muuta hyötyä, ne ainakin selittävät tyhjentävästi sanonnan "Metsä vastaa niin kuin siihen huutelee." Saapa nähdä vastaako Ranskassakin.

8 kommenttia:

Anna Amnell kirjoitti...

Huomaan itsessäni kyllästymistä testeihin, vaikka on hauskaa lukea niitä muiden blogeista.

Ihan toinen asia. Sinulla on monta laskuria blogissasi. Millä tavalla ne poikkeavat toisistaan, täydentävät toisiaan? Minulla on nyt kaikissa ilmainen Site Meter, ja siitä näkee esimerkiksi sen, mistä maista lukijat ovat. Se on kiinnostavaa. Mitä muuta voi nähdä mittareista?

Hanhensulka kirjoitti...

Pirkko, minäkin olen niihin kyllästynyt, tuli nämä kaksi tehdyksi lähinnä turhautumisen vuoksi sekä Ranskan "voitosta" että Italian vaaleista. Kaikki, kaikki italialaiset, joiden kanssa keskustelin vakuuttivat suureen ääneen, että Berlusconi lähtee. Niin voivat ajassa eläjät olla zeitgeistin kanssa eri tahdissa.

Laskurit mittaavat vähän eri asioita. tuo kartta on siinä lähinnä koristeena ja ajankuluna sekä itselle että lukijoille. Ja se näyttää myös nopeasti viimeaikaisen lukijamäärän. Mielenkiintoista olisi tietysti tietää, kuka on se lukija, joka on käynyt täällä In Salahin kaupungista keskellä Algerian Saharaa? Intriging!

SiteMeter ja StatCounter näyttävät hieman toisistaan poikkeavia tuloksia ja tietoja myös. Vaikea sanoa kumpi on parempi. SiteMetrin etuna on se, että jos niin haluaa, lukijat voivat myös nähdä tuloksen. StatCaounter on salasanan takana. Se näyttää myös tietoja ensikertaa vierailevista ja uudelleen tulijoista, joka on mielenkiintoinen. Runon arjessa oleva laskin, suomalainen laskuri.net, on ehkä alkeellisin näistä, vaikka eihän sekään ole huono. Vuodatuksen laskin Puimurissani on myös mukava, vaikka ei ehkä yhtä luotettava, tosin en ole tästä lausunnosta varma;)

SiteMeter tulee olleeksi vuoden tällä saitilla 1.5. ja katson siinä vaiheessa mitä sille teen.

Harmittaa kun se kävijöiden osoitteet näyttänyt palvelin tuli maksulliseksi, enkä ainakaan vielä ole viitsinyt oikein rahaa tähän harrastukseen panna. Se oli kuitenkin niin hyödyllinen, että täytyy miettiä. Daidaloksen lennossa oleva kävijöiden lista on tosi huono.

SusuPetal kirjoitti...

Kiitän aina onneani, kun noita meemejä liikkuu ja ihmisiä haastetaan niihin, että itselläni on fiktiivinen blogi, johon ei tuollaiset henkilökohtaisuudet sovi:) En nimittäin ole lainkaan innostunut meemeistä ja testeistä ja tuntuisi epäyhteisölliseltä kieltäytyä vastaamasta haasteisiin. Alkuajan parin haasteen jälkeen onneksi lukijani ovat tajunneet tämän puutteeni.

Hankin sitemeterin( joka ei kylläkään näy muille), koska vuodatuksen tilastot ovat olleet maassa jo pidempään ja halusin nähdä edes jonkinlaisia kävijämääriä ja hakusanoja, joilla blogiini on tultu(miten muuten saada aikaa hakusanarunoja???), mutta aika vähän itse asiassa tulee seuranneeksi noita tilastoja, olen huomannut. Joku anonyymi jos kommentoi, niin voi mielenkiinnosta katsoa, mistä päin viesti on tullut, mutta eikö olekin mahdollista ihan kotikonstein manipuloida noita servereitäkin, kierrättää vaikka ympäri maailmaa, joten ihan varma ei voi koskaan olla. Kai.

Hmm, taidan olla itsekin turhautunut. Mutta testejä en tee.

Hanhensulka kirjoitti...

SusuPetal (lähes) kaikilla meillä on fiktiivinen blogi (mikä näistä olisi ei-fiktiivinen?), sinulla on lisäksi hienon kirjallinen, joka on askel pitemmälle.

Joo, mielenkiintoista on nähdä mistä kaikkialta vierailijoita käy. Minulle tulee suuri määrä spämmäreiden viestejä, mutta en oikein tiedä mihin ne häviävät. Saan kaikista kommenteista muistutuksen sähköpostilla joten näen spämien liikkuvan täältä, mutta eivät vaan löydy.

Tämä pohja ei anna helppoa mahdollisuutta koneviestien estoon. Täytyy vissiin turhautuneena vaihtaa vaatteita - tai blogipohjaa. Kampausta en vaihda;))

SusuPetal kirjoitti...

Totta, kaikillahan on fiktiivinen, mutta itse näen, että omassani on (onneksi) aika ahtaat raamit. Juu, ja yksi askel eteen, kaksi taakse, niin se homma etenee:)

Kampauksesta kannattaa tosiaankin pitää kiinni -hiuksista puhumattakaan:)

Anna Amnell kirjoitti...

Minusta Vuodatuksen laskuri oli hyvä. Toivon, että sen toiminta palautuu.Tuo kartta on hauska. Osaisinkohan laittaa sen?

Hanhensulka kirjoitti...

Se on helppoa, käyt vain kopioimassa sieltä saitilta koodinpätkän ja maalaa se mihin haluat saitillasi.

Pidetään kampauksesta kiinni, SusuPetal!

Anna Amnell kirjoitti...

Kiitos neuvosta. Sehän oli helppoa.