3.7.2006

Suomalaiset valtasivat Brysselin

Lauantai-iltana olimme satojen muiden suomalaisten ja tuhansien mustiinpukeutuneiden metallifanien kanssa Grand Place'ella, joka niin kuin ehkä olen ennenkin sanonut on Euroopan kaunein tori. Rakennettu ranskalaisten pommitusten jäljiltä 1690-luvulla tuhoutuneen tilalle.

Oli komeaa ja ylpeääkin olla suomalainen. Nimittäin suomalainen "metalliyhtye" Apocalyptica esiintyi selloineen (en nähnyt kunnolla lavalle, mutta vaikutti kuin siellä olisi ollut viulukin pikkuisen hetken). Pirun merkkiä näyttävät kädet jauhoivat pumppaavien sellojen tahdissa ilmaa ja muutenkin oli oikein mukava tunnelma. Suurin osa yleisöstä oli pukeutunut tilaisuuteen kuuluvalla tavalla mustiin vaatteisiin ja hurjannäköisiin koruihin. Minäkin olin tilaisuuden kunniaksi ottanut farkut naftaliinista.

VIP-parvekkeella näytti olevan pääasiassa suomalaisia. Siellä oli mm. hurjan punatukkainen, komea nainen, jota luulin ensin Tarja Haloseksi, mutta erehdyin. Olin myös bongaavinani joitakin suomalais-meppejä. Luulin hetken jopa näkeväni Lasse Lehtisen ryppyisessä euro-puvussaan, mutta olin ilmeisesti siinäkin arviossa väärässä.

Hienoa, että suomalaiset olivat keksineet Unionin hallitsijaksitulonsa kunniaksi järjestää tällaisen tilaisuuden kansantanhujen ja lapinpukuisten ukkojen ja akkojen sijasta. Ehkä Lordi -yhtyeen vaikutus näkyy tässäkin.

Nyt lähden kahdeksi päiväksi tilaisuuteen, jota kutsumme nimellä "away day" Gentin kaupungin ulkopuolelle, ja tilaisuuteen liittyy myös lipumista laivalla jossakin joessa ja tietysti tiiminrakennusoppia. Lämpötila tällä viikolla tulee olemaan noin 30 astetta. Yritän olla niin vähällä alkoholilla kuin se on inhimillisesti ottaen mahdollista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämän tilaisuuden esiintyjä oli sovittu hyvissä ajoissa before the birth of Lordi Almighty. Halleluja. Amen.

Nimimerkillä
"Misinformation is the Entropy of the World, Get You Facts Straight, Dude"

hanhensulka kirjoitti...

Kiitos tarkennuksesta, hyvä anonyymi. Molemmat ovat ehkä saman zeitgeistin ilmentymiä. Apocalyptican ja Lordin ero on ehkä sama kuin Kuhmon kamarimusiikin ja Seinäjoen tangojen. Molemmat tarpeellisia.