12.9.2006

Suomi on hurmattu maailmankartalle!!!

Tämänaamuisessa The Guardian lehdessä minikolumnisti Gwladys Fouché kirjoittaa Suomesta (Finland’s secret weapon), mikä jo sinällään on yllättävää anteliaisuutta. Mutta yllättävintä on se, että kohteena on hiljaisenharmaa pääministerimme, ujo maalaispoika, Matti Vanhanen.

Ja Gwladyksen sanoma on vielä yllättävämpi: Matti Vanhanen on Suomen seksikkäin mies.

Tässä kirjoittaja aluksi vain peilailee Ranskan presidentin, Jacques Chirac’in lausuntoja Suomessa, joita Arvoisat Lukijat jo varmaan ovat saaneet suomalaislehdistä ihastella. Nähtävästi Chirac oli esitellyt Matin Espanjan pääministeri Luis Rodriguez Zapatero’lle kehaisemalla:

Let me introduce you to the sexiest man in Finland.

Gwladys kertaa sanojensa vahvistukseksi Vanhasen naisseikkailuja. Mainitsee ensin, että pääministeri on nykyisin iloinen poikamies ja sitten, että Matin rakkauselämä on ollut lehdistön spekulaatioiden kohteena jo aikaisemmin. Ja kertoo pääministerin huhutusta käynnistä nykyisen kulttuuriministerinsä, entisen Miss Finlandin, hotellihuoneessa. Nimet Karpela tai Saarela eivät livahda vahingossakaan paperille häveliään toimittajan kynästä. Lehti tähdentääkin, että Matti V. on aina kiistänyt huhut lemmensuhteesta. Toimittaja kertoo kyllä Vanhasen nykyisestä seurustelusta Susan Karosen kanssa nimeltä mainiten, ja täsmentää, että ensitapaaminen tapahtui IKEA:n huonekaluhyllyjen välissä.

Suomalaisnaiset ovat muutenkin todistelleet pääministerinsä seksikkyydestä. Mm. Eeva-lehdestä on sanottu yllättävästi, että: ”hän on tavallinen suomalainen mies, ja se on suomalaisiin naisiin vetoavaa”. Häh??? (Huom: Tuo ”häh” ei kuulu Eevan antamaan lausuntoon.) Eli aina suomalainenkin oppii uutta lukiessaan ulkomaisia lehtiä!

Gwladys muistuttaa lukijoitaan Chirac’in aikaisemmista Suomi-lausunnoista. Englantilaistoimittajaa on tietysti ilahduttanut, että presidentti on luokitellut suomalaisruoan englantilaista huonommaksi. Lisäksi hän muistuttaa lukijoitaan, että Chirac on kutsunut Suomen ulkoministeriä (nimeä ei mainita) epäpäteväksi. Tämän lausunnon Chirac’in toimisto on ehdottomasti kieltänyt. Chirac’in on myös nähty suutelevan presidentti Tarja Halosen kättä, mutta toimittaja arvelee, että ranskalainen hurmuri ei ollut saanut mitä oli halunnut Suomen tiukalta presidentiltä. Itse asiassa The Guradianin myyrä Suomesta, tai pitäisikö sanoa koti-tsuhna, oli kertonut luottamuksellisesti, että:

Finns don’t like flashy personalities. Chirac would never be successful here.

Että siitä saat Chirac, täyslaidallisen suomalaista sisua!

12 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Ai että naisseikkailut ovat seksikkyyden tae? Joopa joo.

Tui kirjoitti...

Ai että naisseikkailut ovat seksikkyyden tae? Joopa joo.

Etappisika kirjoitti...

Usko Tui nyt vaan asiantuntijan sanaan - kuka näistä asioista tietäisi ellei ranskalainen?

hanhensulka kirjoitti...

Jotenkin sana "seksikkyys" viittaisi siihen, että sillä olisi tekemistä seksin kanssa, ainakin jollakin tasolla:) Mutta voinhan olla väärässä, toisten pään sisälle on kovin vaikea mennä. Nainenhan saattaa haluta seksikkään miehen keittiöönsä eikä kamarin puolelle.

Sitä paitsi raportoin vain viattoman reportterin lailla, mitä naiset Englannissa ja Suomessa yllättävästä Matista puhuvat.

Tosin taisi yksi haastatelluista mainita jotakin myös siitä, että valta sinällään on seduktiivista ja parantanee kumasti vaatimattomankin oloisen miehen habitusta potentiaalisen leikkikumppanin silmissä.

Mutta sehän on vanhastaan jo tiedossa, Hitlerkin taisi tihkua seksiä kunnon arjalaisen kaunottaren mielestä. Koskaan ei kai kunnolla ole selvitetty minkälainen suhde esim Leni Riefenstahlilla oli filmiensä maksajaan.

Tui kirjoitti...

Voi se yhden naisen mieskin olla seksikäs. Suomalaisille miehille voi olla yllätys se seikka, että suurin osa suomalaisista naisista pitää suomalaista miestä maailman parhaana. Että siinäpä teille miettimistä. Jos ette usko tehkää pikagallup. Tai uskokaa asiantuntijaa, kuten Etappisika niin osuvasti huomautti :)

hanhensulka kirjoitti...

Voipa hyvinkin olla, vaikka hukkaanhan se...tuota pitikin sanoa, että suoritin pikagallupin ja puoliso vakuutti näin olevan niin kuin arvelit. Nyt se istuu tuolla sängyn laidalla pärskimässä kun sai sen sanottuaan niin pahan yskänkohtauksen, toivottavasti ei ole pahakin vika:)=

Anni kirjoitti...

Mukava lastu tämä. Ja pääsin ajan tasalle tärkeästä aiheesta, joka oli mennyt ihan ohi korvien.

Syrinx kirjoitti...

Voi voi, tuo kommentti toi heti mieleen televisiossa aika usein luonto-ohjelmien paikalla näkyvät dokumentit ja matkakuvaukset missä suuri valkoinen mies kuljeskelee kummallisten bushmannien joukossa, maistelee heidän outoja herkkujaan ja kuvauttaa sitten itseään taputtelemassa jotakin kyläpäällikköä selkään ja kehumassa että tässä nyt on kylän suuri naistenmies.

Että kaikin mokomin.

hanhensulka kirjoitti...

Enpä ihmettelisi, vaikka näin olisi. Ranskalaiset ovat tunnettuja kulttuuriimperialisteja ja Chirac on tyypillisistä tyypillisin ranskalainen.

Heille on vaikeaa vieläkin uskoa, että ranskankielen kulta-aika oli 1700- ja 1800-luvuilla ja että entiset puhtaaksi ryöstetyt siirtomaat eivät kiittele vaan moittivat katkerasti kultturellien isäntiensä rosvohistoriaa.

Suomi Chiracille on varmaan tosiaan EU:n takapajulan epitomi, eurooppalainen impivaara.

elvis kirjoitti...

Kun Chirac esitteli Matti Vanhasen suomen seksikkäimpänä, ei kyseessä ollut Matin imartelu, vaan alle viivaus lausunnolle, että Erkki Tuomioja on nolla.

hanhensulka kirjoitti...

Chiracin kaltaisen intelligentin aivoituksista on vaikea mennä sanomaan mitään varmaa. Mutta saatat hyvin olla oikeassa. Chirac on ehkä saanut Tuomioja-lausuntoonsa neuvoja ao. ministeriltä, eikä antanut sitä aivan omin päin. Mutta voin olla tässäkin väärillä jäljillä.

Muuten sinulla, Elvis, on hieno ja ajatuksia ruokkiva blogi.

elvis kirjoitti...

Kiitos, tuo oli kauniisti sanottu.
Jos blogini pystyy tarjoamaan ajatuksille huikopalaa, ei puuhasteluni ole mennyt hukkaan.