3.10.2006

Don’t you just hate those f***ing programmers

Kuva: Microsoft-ohjelman käyttäjä tuijottamassa viikon miljoonatta virhesanomaa 404

Otsikko kuuluisi ehkä suomennettuna näin: Etkö rakastakin todella noita ihmisystävällisiä ohjelmoijia. Tai jotakin sen suuntaista.

Microsoft Corp on tullut kuuluisaksi siitä, että on tullut äärettömän kuuluisaksi, kaikkivoivaksi, ylimieliseksi ja tietysti rikkaaksi. Nähtyäsi ziljoonannen kerran virhesanoman 404 olet ehkä valmis hyväksymään sharia-lain kivityksiä ja päänkatkaisuja sisältävät säädökset koskemaan kaikkia maailman ohjelmoijia, Microsoftin ohjelmoijia erityisesti ja tietysti ennen kaikkea Bill Gates’iä, vaikka hän antaisi 96 % omaisuudestaan Afrikan AIDS’in ja nälänhädän poistamiseksi ja jättäisi itselleen vain vaivaiset 5 tai 6 miljardia pahan päivän varalle.

Näin juuri videon, joka muuttaa kaikki käsitykseni Microsoftin huonosta ohjelmointietiikasta. Videon nimi on Microsoft shares your pain…, ja jokaisen ohjelmien käyttäjän ja ohjelmoijan tulisi ottaa se tosissaan, vaikka toisaalta epäilenkin, että Microsoft teki videon vastaiskuna käyttäjien ainaiselle valitukselle.

Video on nähtävillä täältä: Microsoft shares your pain: programmers tortured whenever your MS product crashes.

Ja jos Arvoisalla Lukijalla on inklinaatiota marssimusiikkiin, sellaiseen kuin rintoja röyhistävä ja sielua kiristävä Die Fahne Hoch, die Reihen fest geschlossen..., niin täältä löytyy Microsoftin propagandafilmi päivän ratoksi, opastukseksi tai epätoivoksi, riippuen kunkin henkisestä rakenteesta.

Huom, disclaimer: Dionysoksen kevät ei tietenkään ota minkäänlaista vastuuta näiden videoiden mahdollisesti tuottamasta mielihyvästä tai mielipahasta tai mistään muista seurauksista. Epäilen lisäksi, että videoita ei ole tehty täysin vakavalla mielellä ja saattavat olla eskapistista viihdettä.

4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Tuosta marssista tuli mieleeni, että kun kerran marssiessani Ameriikan katua eestaas ja myydessäni Vietnamin sodanvastaista paikallista lehteä (jonka myynnillä maksettiin vuokra, ruoka tuli valtion ruokakupongeista, siis vastikkeena hallituksen vastaisesta toimista) rupesin laulamaan sitä tuota marssia ja kanssamyyjäni kysyi että What's that fucking fascist song? johon minä pienellä äänellä että mikä fasistinen laulu, johon hän että ilmiselvästi ja mistä olet sen oppinut, minä vielä pienemmällä äänellä että se oli isän hyvänyönlaulu.

Tajusin yhtäkkiä että meidän isämme ovat olleet vastakkaisilla rintamilla sodassa. Olin jo päälle 20-vuotias, mutta eipä minulle oltu juuri Euroopan historiaa kerrottu...

hanhensulka kirjoitti...

No on ollut isällä unilaulut. Minun isäni ei osannut saksaa, kai olisi muuten laulanut niitä hänkin, vaikka on kai hänellä joku vanha nuottikirja vielä jossakin kolossa tallella, muistan siitä joskus pianolla tai haitarilla tätäkin marssia tapailleeni.

Oli siinä sinun amerikan ystävälläsi ihmettelemistä. Kas kun tunnisti laulun, sitä ei ehkä enää tunnistaisi edes poliittinen aktivisti.

Ripsa kirjoitti...

Isällä oli repertuaarinsa. Toinen oli Isoo-Antti ja Rannajjärvi. Sitten oli semmonen vähän pehmeämpi, Neekerin kehtolaulu, jota se lauloi suomeksi että Uinu lapsi, sä isän pörrötukka. Die Fahnen Hoch oli kyllä kiellettyjen listalla kun mentiin isoäidin luo kylään, ettei lapsen sovi sellaisia laulaa. Isoo-Antti jotenkin hyväksyttiin kumminkin.

Minä sanon tuohon Error 404 nykyään että Down with Microsoft and it's running dogs. Mitä sanontaa en ikinä ymmärtänyt, että miksi Kiinan toisinajattelijoilla oli juoksevia koiria kimpussaan. Alunperin se kai oli jotenkin että Down with Gang of Four, vaihtoehtoisesti Down with American imperialists pigs jne.

Kun olen yrittänyt näiltä kiinalaisopiskelijoilta kysyä noista koirista, niin eiväthän ne enää tiedä. Aika tuntuu menneen Kiinassa ilman historiaa.

hanhensulka kirjoitti...

Kiina jatkaakin ilman historiaa, toisin kuin Venäjällä tekevät nykyisin, siellähän yritetään historiaa rakentaa jopa hautojen kautta. Mikhail Epsteinilla on tähän(kin) liittyvä essee internetillä. Olen tavaillut sitä viimeaikoina aikani kuluksi. Osoite on http://www.emory.edu/INTELNET/af.culturology.html, jos vaikka kiinnostaisi sinuakin.