10.11.2006

Siirtyminen blogger betaan

Ilmenee, että minun täytyy vaihtaa templatea päästäkseni lopultakin siirtämään dionysoksen kevään blogger betaan. Valitettavasti sydäntä lähelle tullut ulkomuoto muuttuu teollisen käytännölliseksi välivaiheessa, jota valitan itse itkemällä joka yö kello kolmeen kunnes nukahdan ja näen unta beta salpaajasta, joka yrittää syödä korvaamattoman arvokkaan blogini. Herään hiessä ja huomaankin helpottuneena, että se oli vain unta.

Mutta edistys edistyy, ja siirtyminen on kai pakollinen.

Joten hyvästi ainakin hetkeksi aikaa Sonkajärven Mäkikylän Lammaspuron vuosisatainen hirsiseinä, johon käytettyt puut ovat kai olleet leveätä Karjalan punahonkaa tai ehkä savolaisesta pettuleipämetsästä kaadettuja, mistäpä sen enää voisi tietää. Ja tervetuloa utilitäärinen ikävä. Ainakin siksi aikaa, kun opin uuden betan salaisuudet.

4 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Niin, ikävöin entistä erittäin kaunista hirsiseinää tuossa lastun päällä, mutta kaikkio nuo sivussa olevat linkit ovat ainakin sivussa eikä aivian eksyksissä tuolla pohjalla! Hyvää tuuria betan oppimisessa!

hanhensulka kirjoitti...

Eiköhän sen seinän vielä saa jotenkin laitettua takaisin. Siihen tottui itse niin, että sitä ajatteli blogitalonsa omana seinänä.

Se edellinen template oli oikein pain in the neck alusta lähtien. Ei olisi pitänyt ottaa ollenkaan käyttöön, mutta itsepäisenä en halunnut siitä luopuakaan. Oli siinä jotkut hyvätkin puolensa. Kunhan olen betaan siirtynyt, niin taidan pysyä näissä bloggerin omissa templateissa.

Esteeksi siirtymiselle on nyt osoittautunut se, että yksinkertaisuuksissani määritin blogin alun perin ryhmäblogiksi, eikä beta vielä tue ryhmäblogeja, joten joudun sittenkin vielä odottamaan jonkin aikaa:(

Anonyymi kirjoitti...

Blogger Betan värejä on hyvin helppo vaihtaa. Sivupalkkiin voi laittaa kuvia kätevämmin kuin vanhassa versiossa.

Ainoa, mikä ei toimi on entinen laskurini. En saanut koskaan nähdä siinä sitä isoa lukua, jota olin odottanut jo jonkin aikaa.

Ymmärtääkseni voit laittaa sen hienostuneen ladonseinän kuvan tai ainakin pätkän sitä Beta-blogiisi.

Parasta on sanahaku (labels). Siinä on kova työ, jos siitä tekee kirjan hakusanojen kaltaisen luettelon. Uskon, että siitä on hyötyä myöhemmin. Siksi uurastan ja aiheutaan jatkuvia "haamupäivityksiäni", jollaisina muutokset näkyvät Blogilistalla.

Tietääkseni tämä Beta on kokeiluvaihe. Alpha, siis valmis versio, on tulossa joskus.

hanhensulka kirjoitti...

Joo, kyllä beta on selvästi vanhaa parempi. Olen jo päässyt maistelemaan sitä yhdellä toisella blogillani. Siksi tulen päivä päivältä rauhattomammaksi niin kuin Liisa Laukkarisen onnettomat asemilla odottajat, onnelliset odottajathan ovat hänen mukaansa levollisia (Oliko se Talven ainoa valo -kokoelmasta? vai mistä lienee ollut).