12.12.2006

Maailmankansalaisen etikkaa: ksenofobista töpinää

Kuva Wikipedia: Süleyman Suuri

Tänä aamuna Euroopan komission ja parlamentin rakennukset ovat sinikypäräisten rynnäkköpoliisien piirittämiä. Läheisillä sivukaduilla on laivastollinen korkeita mellakkatankkeja, joiden katoilla sojottaa odottavasti uhkaavannäköisiä vesitykkejä.

Piikkilankaesteet suojelevat omaa asuinkatuani niin, ettei ole toivoakaan päästä ajamaan huonosti tyhjäkäyntiä käyvää autoa omaan talliinsa. Paloautoja on tuotu valmiusasemiin hiljaisemmille kaduille ja saksalaisen Messerschmitt-Bölkow-Blohm -lentokonetehtaan valmistama BK117 poliisihelikopteri pörrää ja kaartelee kaiken tämän yläpuolella kuin nälkänsä vuoksi ärtyisenäänekäs korppikotka.

Nimittäin eilen kävi niin, että Euroopan unionin ulkoministerikokous teki taktisen mutta yksimielisen virheen. Virheestä saattaa muodostua jopa strateginen ja sen syvät vaikutukset kantaa kauaksi lastenlastemme ja näiden lasten aikoihin saakka.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja näyttää sanoneen YLE:lle näin:

Tämä on sellainen ratkaisu, jonka kanssa kaikki, mukaan lukien Turkki, voivat elää. Se antaa myös mahdollisuuden mennä eteenpäin, mutta tekee myös selväksi, että sitoumukset on täytettävä.

Tämä saattaa hyvinkin sopia eurooppalaisille ulkoministereille ja heidän poliittiselle elämiselleen. Sen sijaan Turkin hallituksen elinikää se saattaa lyhentää merkittävästi. Jo nyt merkittävä osa turkkilaisista haluaa hallituksensa lopettavan jäsenyysneuvottelut. Hallituksen liekanaru ei ole kovin pitkä muutenkaan ja saattaa lyhentyä vielä entisestään.

Turkin jäsenyysneuvottelut laitettiin siis taas kerran jäihin – syväjäähän, jos uskoo Itävallan poliitikkojen lausuntoja, ranskalaisten ksenofobisia kommentteja, saksalaisten historiansa haamujen pelosta pulppuavaa yltiöpäistä varovaisuutta ja eurooppalaisten muutenkin syvänä vellovaa erilaisuuden pelkoa. Meidänkin perheessämme äänet puolesta ja vastaan menevät keskeltä kahtia.

Tähän mennessä on tapahtunut näin:

Indoeurooppalaiset maanviljelijät muuttivat Euroopan puolelle nykyisen Turkin alueelta ja toivat Anatolian ylänköjen protokaupungeista kuten Konyan tasangon Çatalhöyük’istä, suomeksi ”kylä joenhaarukassa”, (tai miksi sitä silloin 9500 vuotta sitten kutsuttiinkaan) meidän nykyisen maanviljelyksemme ja korkeakulttuurimmekin siemenet. Näin ollen ja tässä mielessä olemme kaikki heidän jälkeläisiään (sen lisäksi, että olemme suomalaisia pakanoita tietenkin, alkuperäisiä eurooppalaisia). Tässä vaiheessa turkkilaiset itse ratsastelivat jossakin Uralin tienoilla samoilla aroilla ja enkä samoissa jengeissä unkarilaisten kanssa, eivätkä tienneet maanviljelyksestä vielä vuosituhansiin tuon taivaallista.

Kulttuurin tie Eurooppaan kulki Anatolian ylänköjen ja Lyydian ja Fryygian hiekkarantojen kautta Hellespontoksen salmen yli mantereelta mantereelle. Aeneas pakeni perheineen Turkista, joka oli silloin vielä Fryygiassa, hävityn Troijan sodan jaloista ja perusti euroopplaisen kulttuurin hautomon Italiaan. Vergilius kirjoitti Aeneisin ja opasti Danten Jumalaiseen näytelmään.

Sitten 1529 – äkkirikastuneiden alankomaalaisten lombardi-pankkiirien ylläpitämän Kaarle V:n ollessa pyhänä roomalaisena keisarina – turkkilaiset hyökkäsivät Wieniin Mikael Karvajalan avustuksella ja valtakunnansulttaaninsa Süleyman Suuren (turkkilaisittain Lainantajan) johtamina. Ikimuistoisen oikeutensa perusteella janitsaarit, joista monet olivat suomalaisia ja ruotsalaisia, ja muut oikeaoppiset soturit ryöstivät ja raiskasivat Wienin putipuhtaaksi ja voipuneeksi vetäytyen sitten Balkanille ja lähemmäksi Istanbulia. Vuonna 1571 keisari Kaarlen poika, Juhana Itävaltalainen, ja eurooppalainen liittoutuma hakkasi venetsialaisten kauppiaiden rahoittamalla laivastollaan ottomaanit Lepantossa ja nosti amiraali Ali Pashan pään koristamaan jotakin seipäännokkaa.

Sitten alueelle vahingossa ratsastaneiden turkkilaisten Osmanien imperiumi hajotettiin, koska olivat kannattaneet I maailmansodan saksalaisia häviäjiä. Raunioille perustettiin ranskalaisten ja englantilaisten yllytyksestä moderni Turkki, jolle annettiin puolet Kurdistanista ja sen verran armenialaisia, että heitä riitti turkkilaisten toimesta tapettaviksi sadoin tuhansin. Puolet Kurdistanista annettiin Irakille, joka tappoi kurdejaan hienostuneesti myrkkykaasuilla eikä brutaalisti ampumalla niin kun turkkilaiset omia kurdejaan.

Kypros jaettiin kahtia, krikkalaiseen eteläosaan ja eurooppalaisten boikotissa olevaan turkkilaiseen pohjoisosaan, ja suomalaiset rauhanturvaajat rakensivat makealöylyisen saunan Nikosian lentokentän viereen, yhden pölisevän sorakuopan reunalle.

Ja niin Euroopan unionin laajennuskomissaariksi nimettiin Olli Rehn, joka puhuu lähes käsittämätöntä englantia. Hän puhuu käsittämätöntä suomeakin, mutta tästä eivät turkkilaiset tiedä mitään. Ja tämän kielivaivaisen epäonnistuneen poliitikon johdolla Ksenofobien unioni valmisteli päätöksen jäädyttää turkkilaisten jäsenyysanomus tärkeimmiltä osiltaan kunnes nämä ottavat lusikan kauniiseen käteen ja päästävät kyproksenkreikkalaisten laivat ja lentokoneet satamiinsa. Kyproksen lipun alta löytyykin mukavasti suuri joukko Brysselissä pörrääviä lobbareita edustustileineen ja ennen kaikkea eurooppalaisten varustamojen laivoja, kaikkiaan 1,819 laivaa eli 16 % eurooppalaisista kauppalaivoista.

Turkki on eurooppalaisittain katsottuna epämiellyttävä ja ahdasmielinen muslimimaa, jolla on takanaan loistava tulevaisuus ja paljon turisteja houkuttelevia hiekkarantoja. Kun katsoo alueen karttaa, näkee helposti turkkilaisten aseman tärkeyden eurooppalaiselle tulevaisuudelle. Tulevaisuudessa Turkissa on joko eurooppalaisia pyrkimyksiä tukeva, eurooppalainen hallinto tai islamistinen, joka tarjoaa iskuetäisyyden Euroopan sydämeen Allahin armeijan raketeille, joita parhaillaan rakennellaan Iranissa. Turkilla itsellään on voimakkaat ja hyvin varustetetut sotavoimat.

Islamistien raketit rakennetaan meidän länsimaisilla rahoillamme.

Nimittäin maailman tunnetuista öljyesiintymisistä lähes 75 % on islamilaisen maailman hallinnassa. Lähi-idän harvainvaltaiset öljysheikit hallitsevat yli 50 % maailman öljystä. Sheikit tarvitsevat euroja ja dollareita rakettiensa ja terroristijärjestöjensä rahoittamiseen. Ja me annamme rahat ilomielin näiden pohjattomiin käsiin (ok, vertaus ei ole kovin hyvä, mutta olkoon) kipeästi tarvittavaa öljyä vastaan.

Jos Turkki ei ole unionin jäsen, se toimii laukaisulavettina islamistien ohjuksille ja muille hyökkäyksille.

Todellisen poliittisen vaihtoehdon puuttuessa islamilaisesta maailmasta jokainen muslimimaa, joka vastustaa islamin vastenmielisimpien muotojen levitystä, pommitetaan ja terrorisoidaan lopulta hyväksymään islamistien poliittinen tahto: Libanon on menossa jo; Algeria ja Egypti seuraavat helposti perässä; Saudi Arabian yksinvaltainen ryöstöhallinto, jolla ei ole muiden kuin maan ökyrikkaiden tuki, kaadetaan tuossa tuokiossa; Irak on meidän itsemme toimesta jo pommitettu kypsäksi hajoamaan etnis-uskonnollisia rajoja pitkin ja ehkä myös halukkaaksi shiialaiselle komennolle; ja Iran on valmiina ottamaan islamilaiset ohjat käsiinsä, mikäli voittavat historiallisen vastenmielisyytensä arabeja kohtaan.

Poliitikot katsovat vain omaa etuaan, erityisesti ranskalaiset poliitikot, joihin ei tietysti voi luottaa nimeksikään missään asiassa. Viimeaikaisista poliittisista virheistä Turkin hylkääminen länsimaailman kulttuurin piiristä on ylivoimaisesti suurin. Edes Irakin sota ei suunnattomasta typeryydestään huolimatta ole strategisesti yhtä idioottimainen osuma omaan maaliin.

Mutta hei, eipä voi valittaa. Jokaisella maalla on tietysti juuri sellaiset hallitsijat kuin maa ja sen vapaan tahdon omaavat kansalaiset ansaitsevat. Ja demokratiassa äänestämällä lahjoittamastaan hallitusvallasta voi kiittää vain omaa itseään; on sitten äänestänyt tai ei.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ups!

Sari kirjoitti...

"Kelloni jätättää. Ensi hetkestä kelloni jätätti. Euroopan kellot tikittävät nopeampaan tahtiin kuin idän parhaat kellot. Ah keisari, tuo krisittyjen suuri keisari, en ihmettele enää miksi hän rakentaa omin käsin hienoimmat kellonsa, sallimatta kenenkään kajota niihin."

suurvisiiri Ibdrahim

(Se Mikaelin kaveri)

hanhensulka kirjoitti...

Jeah, vahinkoja sattuu!

Sari, todella hyvä kulttuurien erilaisuuden kuvaus, joka pätee vieläkin;)

SusuPetal kirjoitti...

Hanhensulka, ympäri käydään ja niin edelleen eli sinut on haastettu....

hanhensulka kirjoitti...

OK, Susu, lahden aamulla kello 5 kotoa kohti Melbournea. Siella olen kolmisen viikkoa joten on ehka aikaa tahan meemiinkin. Palataan asiaan.

SusuPetal kirjoitti...

Ei kiirettä...ajattelin vaan vastavuroisesti...

Hyvää joulua!

ill. kirjoitti...

"minä" tietysti äänestin oikein - ja loput äänestivät väärin.

kiitoksia oikein kovasti erilaisesta näkökulmasta "in case" Turkki.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hoot,hoo.
Islamilaiset raketit rakenetaan muka meidän rahoillamme, ja Turkki tulee toimimaan lähetyslalustana.Kuulostaa yhdeltä noista ratsupoliisia lekkivien tytönhupapojen monistta komenteista. Kellareisa ja apulanastta ne islamilaiset raketit rakenetaan, niin kun tähänkin asti.

Kekke kirjoitti...

"Ikimuistoisen oikeutensa perusteella janitsaarit, joista monet olivat suomalaisia ja ruotsalaisia"

Häh?? Janitsaarit (yeni ceri) olivat sotaväkeä joka koostui osmanien Balkanin-alueiltaan viemistä kristityistä lapsista. Ei suomalaisista ja ruotsalaisista.

Mikael Karvajalka on Mika Waltarin romaanihahmo.

Kekke kirjoitti...

Nillitänpäs vielä.

"Raunioille perustettiin ranskalaisten ja englantilaisten yllytyksestä moderni Turkki, jolle annettiin puolet Kurdistanista ja sen verran armenialaisia, että heitä riitti turkkilaisten toimesta tapettaviksi sadoin tuhansin."

Armenialaisten verilöyly alkoi jo osmanivallan aikana.

http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide

Hanhensulka kirjoitti...

Niinhän ne janitsaarit olivat - pääosin itse kasvateltuja. Siellä oli myös näitä pohjoismaalaisia ja venäläisiä, tietysti vain muutaman yksilön edustamana. Olivat jääneet sinne monilta eri aikakausien sotaretkiltä ja kääntyneet muslimeiksi henkensä pelastamiseksi. Oliko se Paavo Rintala, joka tästä joskus kirjoitteli vai kuka?

Kyllä ottomaanit aloittivat armenialaisten joukkotappamisen. Tuo lause tarkoitti vain sitä, että kun Turkki perustettiin eurooppalaisten besserwissereiden avustuksella, ei taaskaan ajateltu kansallisuusrajoja ja kurdeista ja armenialaisista saatiin sopivat vähemmistöryhmät turkkilaisten vihattaviksi ja tapettaviksi. Kurdien osalta tämä jatkuu vieläkin.

Turkkilaiset itse ovat sotainen vähemmistöryhmä nykyisen Turkin alueella, paikallisesti vain 1000 vuoden ikäinen. Mutta olivat sen verran sotaisia, että kykenivät alistamaan koko alueen valtansa alle. Kieli säilyi, mutta geneettisesti väestö ei ole turkkilaisten vaikutuksesta muuttunut juuri miksikään, sen verran oli pieni tämä itävenäläisiltä aroilta lähtenyt valloittajakansa, joka väittää olevansa suomalaisten kanssa samaa sukujuurta.

Joo, romaanihenkilöhän se Mikael oli, vaikka itselleni se on yhtä elävä kuin kuka muukin historian hahmo:)

Anonyymi kirjoitti...

Noh, turkkilaisethan kuuluvat jenkkiläisten serkustemme Hyvän Akseliin, kuten Egyptikin. Sotilaallisesti ainakin. Vaikeata kuvitella että alkaisivat veljeilemään Saudi-Arabian kanssa.

Kulttuurin ja historian näkökulma on aina mielenkiintoinen, mutta sotilaspoliittiset päättäjämme eivät siitä tiedä niin paljon että piittaisivat.

Hanhensulka kirjoitti...

No joo, sotilaat maailmaa tietysti hallitsevat, onhan heillä aseetkin.

Dogmaattinen islamilaisuus on siitä ikävä ajattelumuoto, että se ottaa ohjeensa vain Koraanista. Ja tärkein Koraanin tulkinta tehdään vieläkin Mekassa (tosin tässä on jo syntynyt rakoilua, esim. amerikkalaiset muslimit ovat alkaneet tulkita Koraania "vapaammin", aika näyttää miten heidän käy).

Turkin "uudet" valtaapitävät ovat kai islamin äkkivääriä tulkitsijoita, maassa on lisäksi voimakas shiia-vähemmistö, vaikka sunni-muslimeja onkin enemmistöksi saakka (muistetaan kuitenkin, että saudit ovat sunneja ja yhtä äkkivääriä kuin konsanaan shiiat). Vaikea uskoa, että, muiden islamistien vastustaesa, he pysyisivät eurooppalaisten kanssa samoilla linjoilla.

Tosin he eivät ole arabeja, etnisyys saattaa olla yhtä merkittävä asia kuin uskontokin loppukahinoissa, ja onneksemme rahat, joita varsinkin Saksassa asuvat turkkilaiset lähettävät Turkkiin, ovat suuri osa heidän talouttaan, ja saattavat ratkaista jopa enemmän kuin amerikkalaisten lento- ja ohjustukikohtien tarve Turkin maaperällä.

Kurditkaan eivät vielä ole sanoneet lopullista sanaansa, ja heitä on kymmeniä miljoonia, joilla vielä henki pihisee Turkin, Irakin ja Iranin alueilla. Pelkästään Turkissa heitä on 15 miljoonan luokkaa tai ehkä vähän alle.

"Etnisesti" he ovat kai entisiä meedialaisia, joilla on takanaan sekä loistava menneisyys että kai tulevaisuus myös (olihan muinoinen Meedia mahtava imperiumi aikanaan). Mutta nykyajan Kurdialueella on Irakin öljystä melko muhkea osuus, josta nämä "meedialaiset" tuskin luopuvat, jos pystyvät asiassa jotakin amerikkalaisten öljy-yhtiöiden lisäksi sanomaan.