19.1.2007

Uusia Tarinoita ja uutta ulkomaista sanastoa

Ilmoitusluontoisena asiana mainittakoon ensin, että Dionysoksen tarinoihin on lisätty novelli Uuudenvuodenyön lumi (oli joskus hetken esillä Rihmastolla ennenkuin hädissäni deletoin se sieltä).

Englanninkieli on tulossa päivä päivältä vaikeammaksi. Arvoisien lukijoiden ulkomaalaisia kontakteja ajatellen alla on muutamia hyödyllisiä sanoja, joita saattaa kuulla nykyisin käytettävän tai joita voi itse yrittää käytellä ulkomaalaisten ystäviensä ihasteltaviksi:

* SWAMP-DONKEY - erittäin epämiellyttävän näköinen henkilö

* TESTICULATING - heilutella käsiään sinne tänne samalla, kun puhuu paskaa.

* BLAMESTORMING - istua työryhmänsä mukana keskustelemassa, miksi määräaikainen työ ei valmistunut tai projekti epäonnistui samalla yrittäen samalla työntää syyn jonkun poissaolevan niskoille.

* SEAGULL MANAGER - johtaja, joka lentää paikalle, pitää paljon melua, paskantaa (kuvainnollisesti vain) alaistensa niskaan ja lähtee.

* ASSMOSIS - prosessi, jolla saa ylennyksiä ja vaikutusvaltaa ilman varsinaista työntekoa.

* SITCOMs -(Single Income, Two Children, Oppressive Mortgage), jupeista tulee näitä, kun he saavat lapsia ja elävät vain yhdellä palkalla.

* SINBAD - yksinäinen, työssäkäyvä nainen, ei poikaystävää, täynnä kroonista epätoivoa.

* AEROPLANE BLONDE - valkaistu tukka, jossa näkyy tummia juuria.

* PERCUSSIVE MAINTENANCE - taito hakata toimintakunnoton elektroninen laite toimintakuntoiseksi. Yleensä pelkästään miehinen taito.

* ADMINISPHERE - johdon taso juuri työntekijöiden yläpuolella, joka tuottaa organisaation tarvitsemat väärät päätökset

* ADMINISTRIVIA - tarpeettomat muistiot ja toimintaohjeet.

* GOING FOR A McSHIT - vierailu McDonaldsilla tarkoituksena käyttää heidän mukavuuslaitostaan. Tämän muunnos on McSHIT WITH LIES - kysyä toiletin sijaintia ja kertoa myyjälle tulevansa hetkenkuluttua takaisin tilaamaan ruokaa

* 404 - epäpätevä henkilö

* JOHNNY-NO-STARS - nuori epäpätevä mieshenkilö, tyypillisesti työssä McDonaldsilla.

* MILLENNIUM DOMES - wonderbra'n sisältö, äärettömän lupaavan näköinen ennen rintaliivien poistamista.

* MYSTERY BUS - haamubussi, joka käy pubissa sillä aikaa, kun olet vessassa 10. pitkän oluen jälkeen, ja vie mukanaan kaikki rumat ihmiset. Pubissa on sen jälkeen jäljellä vain kauniita ja hyvin kauniita ihmisiä.

* MYSTERY TAXI - taksi, joka on käynyt asunnollasi lauantaiaamuna ja vienyt mukanaan kauniin henkilön, jonka kanssa vietit yösi. Jäljellä on vähemmän viehättävä henkilö, joka ryyppäsi sinut illalla pöydän alle.

* BEER COAT - näkymätön takki, jota käytetään pakkasessa pubista kotiin kävellessä kello 3 aamuyöllä.

* BEER COMPASS - näkymätön laite, jonka avulla tulit yöllä kotiin, vaikka et tiennyt missä olit, mihin olit menossa ja mihin tulit. Kutsutaan joskus myös suojelusenkeliksi.

* BREAKING THE SEAL - ensimmäinen vessassa käynti kahden tunnin oluenjuonnin jälkeen. sen jälkeen vessassa on käytävä 15 minuutin välein.

* TART FUEL - alkopop, esimerkiksi salmiakkikossu, joka on suosittu nuorten naisten keskuudessa.

* PICASSO BUM - nainen, jolla on liian pienet alushousut ja näyttää omistavan neljä istumalihasta.

10 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Kaksi kolahti eli tuo McShit with lies ja breaking the seal.

Vau, international going!

marja-leena kirjoitti...

Hihhiiii!!! Melkein kaikki kolahti, paras on McShit - Roomassa ja monessa kaupungissa, koska oli puhtain ja usein maksoi vain kupin kahvia, ja sekin halvalla!!

Anonyymi kirjoitti...

Hehhehhee... kiitos herkkuhetkestä!

Etappisika kirjoitti...

Tuo Picassopylly tuo mieleen tooga-ajan Hugh Heffnerin toiveunen, monitissisen Artemiin. - Mahtaisiko myös tuo efekti olla saavutettavissa jollain tissiliivi-paitavirityksellä? Kalanverkkopaita?

(Kaikkea ne rangaistusvankien jälkeläiset siellä miettii kun ovat pää alaspäin.)

Anonyymi kirjoitti...

Tha!
Kuka sanoi että englannin kieli on köyhtymässä?

hanhensulka kirjoitti...

Joo, englanti on värikäs kieli, mukava kun tuottivat iloa.

Olen tapellut antivermins -nimisen spywaren kanssa koko viikonvaihteen. Sain juuri lopulta siivottua koneen. Täytyi ensinnäkin vaihtaa virusohjelma toiseksi ja ajoin Adawaren ja parin muun ohjelman avulla tunti tolkulla pöpöjä koneesta. Lopulta Mcafeen security center ajoi sen verminin ulos. Koko viikonvaihteen vapaahetket menivät siihen hommaan. Kaikkien on tietysti hyvä ajoittain nähdä tällainen vaiva laitteensa suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkien? Hyvä? Mac-käyttäjien ei yleensä tarvitse.

hanhensulka kirjoitti...

Joo, Timo, eikös se ole vähän niin, että virusten tekijöiden suhtautuminen makkeihin on vähän sama kuin ohjelmantekijöidenkin: käyttäjiä on liian vähän että viitsisi vaivautua;)

Anni kirjoitti...

Picassopyllyn muunnelma on käsittääkseni kamelinvarvas 'camel toe' - käytetään niinikään naisista joilla liian pienet housut (farkut), mutta katsottuna edestä päin. Aika epämiellyttävä termi minun mielestäni, Picasso bum on paljon sympaattisempi.

hanhensulka kirjoitti...

Huh, huh, Anni, enpä ollut sitä kuullutkaan. Tosiaan, sympaattisuus ei taida kuulua sanan latauksiin. Tosin ei tuo Picasso bum'kaan hirveän sympaattinen ole. Mutta on siinä jotakin juhlavan taiteellista:)