12.3.2007

Terveiset ymparistoministereille

Tuolla alempana, uudemman Bollocks-lastun kommenteissa, Ripsa lahetti terveisia Saksassa talla viikolla kokoontuville isojen saastuttajamaiden ymparistomenistereille, mutta osoitteessa oli jotakin vikaa siella. Tasta osoitteesta terveiset mennevat perille.

5 kommenttia:

marjatta.ripsaluoma kirjoitti...

Anteeksi.

Minä olen täydellisen käretöön näiden teknisten vimpainten ja koodien kanssa.

Piti vielä sanomani, että ulkoministeriö, kauppa- ja teollisuusministeriö ja opetusministeriö ovat aloittaneet nyt sitten suomalaisen kulttuurin viennin.

Summa on huikeat 280 miljoona euroa. Joku ministeriön virkamies puhui Voimalassa "tuotteistamisesta" ja ihmetteli että miten voidaan erottaa nykytaiteesta se hyvä!

Että kun Sherfbeckistä maksetaan jopa Sothebyssä mielettömiä summia, että mikä se on se tämä nykytaide,

ihmettelee nimim.

taiteilijan vaimona jo 37 vuotta elänyt nykytaiteen tuntija, tutkija ja ystävä

Torso kirjoitti...

Niin, mitä se nykytaide on? Taide ei tunne raajoja, ja sen huomaa.

Hanhensulka kirjoitti...

Kun poliitikot ja virkamiehet alkavat välittää taiteesta ja myydä sitä, on taiteen vetäydyttävä kiireesti muualle. Tuotteistamista, todellakin.

Tietysti taiteen eliitilläkin on ongelmana, miten voi erottaa sen hyvän. Erona on se, että eliitillä on yleensä ainakin taka-ajatuksena taiteen edistäminen ja taiteeksi hyväksytään rohkeasti sellaisia "tuotteita", jotka mahdollisesti rikkovat rajoja.

Uskon, että poliitikoille ja virkamiehille ei tällaista pääsisi tapahtumaan ja taiteena ulkomaille myytäisiin vain turvallista keskiluokan seinälle sopivaa moskaa, joka oli avant gardea joskus vuosikymmen tai enemmänkin sitten. Tosin saatan arvostella virkamiesmenttaliteettiä väärin perustein:)

marjatta.ripsaluoma kirjoitti...

Vaikutti siltä että nämä kolme ministeriötä aikovat sitten vielä myydä KAIKKEA kulttuurituotetta ulkomaille.

Olen kyllä kuullut että esimerkiksi Juhani Palmu myy oikein hyvin niitä pohjalaispirttimaisemia Euroopassa ja Japanissa, en tiedä onko hän Ameriikkaa valloittanut.

Ällistytti kun tapasin jonkun ranskalaisopiskelijan joka tiesi yhden suomalaisen nykytaiteilijan: Juhani Palmu!

Toinen tapa häivyttää kulttuuri, on sulkea se musoihin. Siinähän suomalaiset ovat hyviä. Tavallinen kadulla kävijä, joka onnistuu nykyään käymään peruskoulunsa vain yhden vuoden taideaineiden kyllästämänä, siinäkin vielä valinnaisena musiikki tai kuvataide, niin eihän se museosta mitään ajattele löytävänsä.

Sivistystä ollaan lopettamassa.

Etappisika kirjoitti...

Ripsa voi varmaan tästedes alkaa valistamaan ulkomaista viiteryhmäänsä myös siitä jotta mikäs se Vionoja oikeen on että "se on sellaanen Palmu-plagioija, tekee pohojalaasta latoo vaikkei oikiastaansa osaa muuta plakioora tota Palmuu..."