5.4.2007

Pariisiin, tutustumaan kultaisiin aikakausiin

Aamulla on edessä matka Pariisiin pariksi päiväksi kävelemään Seinen rannoille, vierailemaan Shakespeare et Co:ssa kirjoja hypistelemässä ja parissa näyttelyssä.

Grand Palais'ssa on vanhan intialaisen taiteen näyttely kultaiselta Guptan imperiumin aikakaudelta (L'Âge d'or de l'Inde classique, L'Empire des Gupta). Toisena valittuna kohteena on Musée d'art et d'histoire du Judaïsme, jossa käymme toisessa "kultaisen aikakauden" näyttelyssä nimeltään Rembrandt and the New Jerusalem, Jews and Christians in Amsterdam during the Golden Age .

Syömässäkin täytyy käydä: perjantai-iltana pohjoisafrikkalaiseen Kabylia-ravintolaan Bastillen aukion laidalla, ja lauantai-iltana menemme vähän "hienompaan" thai-ravintolaan, nimeltään Kok Ping, joka sijaitsee Balsac-kadulla Champs-Elysées vieressä.

Champs-Elysées on aikanaan nimetty Elysionin kenttien mukaan, joka taas oli meidän onnelamme, onnellisten saarten, tapainen utuisten unien onnenpaikka, Shangri La, jota ei tietysti todellisuudessa ole sellaisena olemassa - edes karjalaisissa bomba-taloissa.

Lomamatkailija.com:n saitilla pääsee ihailemaan Champs-Elysées:sta otettuja kuvia. Siellä on tietoja monista muistakin maailman turistikohteista.

5 kommenttia:

A-K.H kirjoitti...

Kyllä on hanhensulalla taas vauhti päällä. Meinasin kommentoida, mutta mikään ei ole niin vanha kuin eilinen sanomalehti tai edellinen blogi, joten hyvää matkaa ja tervetuloa takaisin, jos siivet kestää.

Hanhensulka kirjoitti...

Kyllä vanhoissakin postauksissa saa kommentoida, käytetäänhän vanhaa sanomalehteäkin vielä tulevina päivinä johonkin, vaikka nuotionpohja-hauen paistamiseen:)

hotanen kirjoitti...

No joo. Lapsena oli pylly mustana ainakin Helsingin Sanomista, Nurmeksen sanomista ja Karjalaisesta.
Kunhan äkäilin. Tässä on kyllä se hyvä puoli, että vanhakin päre antaa tiedon kommentoimisesta. Kuinkahan pitkä Eiffelin tornin varjo olisi pisimmillään? Onks tietoo?

A-K.H kirjoitti...

Koska hanhis on Pariisissa, niin käykääpä kaikki kulinaristit ja koirien ystävät tutustumassa etappisian hauvamuhennokseen.http://etappenschwein.wordpress.com

A-K.H kirjoitti...

http://etappenschwein.wordpress.com