9.5.2007

Finns Down Under, Kielisten maassa

Kuva: (c) Kirsi Reinikka

Virtuaalituttava Kirsi Reinikka on perustanut jokin aika sitten uuden blogin, Finns Down Under, joka käsittelee, niin kuin nimikin sanoo, suomalaisia asumassa pää alaspäin Australiassa.

Kirsi on julkaissut asiaa koskevan kirjan nimeltä Finns Down Under, Kielisten maassa (vasemmalla kirjan kansikuva). Uudella blogilla on ensimmäisenä (3. maaliskuuta 2007) kuvassa näkyvien suomalaisten, Annelin ja Askon, esittely. He asuvat Australian Kultarannikolla, Queenslandissa.

Blogi on pääasiassa englanninkielinen, monet kirjan perustana olevista haastatatteluista ovat myös suomenkielellä.

Kirsin oma kuvaus blogista kuuluu, tai paremminkin näkyy, näin:
This blog briefly introduces the contents of a self-published, bi-lingual book called FINNS DOWN UNDER. DOCUMENTS OF FINNISH IMMIGRANTS IN AUSTRALIA. Kielisten maassa. Dokumentteja australiansuomalaisista by photographer and writer Kirsi Reinikka

Kirsillä on myös meneillään valokuvanäyttely Adelaiden siirtolaismuseossa, Migration Museum. Museon näyttelyä esittelevä WEB-sivu on täällä.

Kirjan esittelystä opinkin jo uutena asiana, että Australiassa asuu noin 30,000 alkuperältään suomalaista tai osaksi suomalaista henkilöä. Näiden tiedonnälkää ja koti-ikävää varten on perustettu suomalainen e-sanomalehti, dundernews.com, joka esittelee Kirsin kirjaa ja näyttelyä täällä.

1 kommentti:

Kirsi Reinikka kirjoitti...

Hehhee, kiitos mainoksesta Hanhensulka!
Sen verran pitää korjata, että kuvasin Annelin ja Askon Kultarannikolla, mutta he eivät asu siellä, lähellä kuitenkin. Asialla tuskin on merkitystä laajemmassa mittakaavassa, mutta pilkunviilaajaminäni pakottaa oikaisuun :)