22.10.2007

Kääntyvätkö aivosi oikealle vai vasemmalle?


Täältä löytyy (tai klikkaamalla kuvaa) testi, jolla voi tuhlata mukavasti loppupäivän.

New Scientist -lehti väittää tuosta ylläolevasta linkistä poiketen (12.10.2007, Bring on the dancing girl), että kuvan pyörimissunnalla ei ole mitään tekemistä aivojen oikean ja vasemman lohkon kanssa, vaan liittyy havainnoimisen ja älyn joustavuuteen. Epäilen tosin, että tämäkin selitys on virheellinen, niin kuin monet muut selitykset mielitieteiden alalla.

Mutta voin olla tässä kyllä väärässäkin, ja todellisuudessa psykologia saattaa olla eksaktia tiedettä.

Itse sain kuvion vaihtamaan suuntaa ajatuksen voimalla. Eli tämä saattaa olla mielen valtaa aineen yli. Tai jotakin aivan muuta!

Mitenkä ne latinassa sanoivatkaan, taisi olla näin:

Heu, vitam perdidi, operose nihil agendo.

Suomeksi sen voisi sanoa, että: Huh, elämä hävisi, laiskotellen ahkerasti. Ja siihen ei lastunikkarilla voi olla mitään lisättävää!

5 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Minun ajatuksillani ei ollut samaa voimaa eli ei kääntynyt, pyöri myötäpäivään koko ajan. Yritin kaikenlaisia keinoja, lukea sivusilmällä, laulaa, luetella kertotauluja, ei auttanut.
Vasta kun aloin puhua englanniksi, tyttö aloitti vastapäivään pyörimisen. No, kokeilin ruotsilla, myötäpäivään hyrräsi, ehkä siksi että ruotsi oli ensimmäinen kieleni.

auringonkukkametsa kirjoitti...

Myötäpäivään se vain pyöri, kunnes käänsin katsetta hieman sivuun, niin sain hetkeksi naisen pyörimään vastapäivään. Olin aiemmin tehnyt tämän testin, enkä silloin saanut suuntaan vaihdettua. Testasin lapsillakin tätä ja he saivat myötäpäivään pyörimisen aikaiseksi. Suuntaan eivät saaneet vaihdettua.

Täten oikean aivopuoliskon toiminnot tuntuvat sopivan meille : )

RIGHT BRAIN FUNCTIONS

uses feeling
"big picture" oriented
imagination rules
symbols and images
present and future
philosophy & religion
can "get it" (i.e. meaning)
believes
appreciates
spatial perception
knows object function
fantasy based
presents possibilities
impetuous
risk taking

Ripsa kirjoitti...

Joo, Ruulla oli sama tanssiva likka.

Minä en saanut muuttamaan sen pyörimissuuntaa, ellen nyt olisi laulanut jotain englanniksi, kuten SusuPetal ehdotti, siis että vaihtaa kieltä. Suomi on mun eka kieli, englanti toka. Ruotsin olen unohtanut. Jaa mutta jos yrittäis saksaa, vaikka Goethen Erlenkönig!

Mies sen sijaan pystyi vaihtamaan suuntaan ja toiseen miten vain halusi. Mutta se on kyllä vähän kummankinpuolinen, siis vasen/oikea, jota se on tietoisesti harjoittanut vuoskymmenet.

En tosiaan tiedä mistä on kyse.

Hanhensulka kirjoitti...

Joo, tämä vaatii keskittymistä aluksi. Salaisuus näyttää olevan siinä, että yrittää ajatella käännöstä juuri, kun sojottava jalka osoittaa oikealle (jos kiertyminen on myötäpäivää) tai vasemmalle (jos kiertyy vastapäivää). Harjaantumisen jälkeen voi jalkaa ajatuksen voimalla keikutella edes takaisin vasemman ja oikean laidan välillä, joka kerta suuntaa vaihtaen. Niin helppoa näyttää olevan itsensä harhauttaminen!

Timbutun poppoo kirjoitti...

Noh, meitä ei auttaneet kielet eikä laulelut. Tanssii clockwise, mutta jos siristelee silmiä, niinkuin katsellaan jotain epätarkasti, sihdataan vain päälinjoja saa tytön kieppuman hetkeksi erisuuntaan, mutta meille sopii hyvin tuo oikeanpuoleinen aivolohkotoiminto, lienee sitten tarua tai totta?