6.9.2009

Rasismista kai

Google Books kertoi seuraavanlaista jostakin vanhasta suomalaisesta kirjasta:
Tämä on kauan vain kirjaston hyllyssä olleen kirjein digitacilinen kappale, jonka Google on huolellisesti skanncinnut, osana tavoitettaan tehdä maaiknan kirjatsaataviJle Internetissä.

Kirjan teksti oli kopioitu asiallisesti, vaikka on niillä vielä vähän kääntörobotin kanssa viilaamista.

Tämä sanottakoon samalla, kun kiukuissani yritän etsiä vastaväitteitä Kemppisen rasismille.

Ja sama Googlen toolbar'in kääntämänä:

"
Google Books said one of the following kind of old Finnish Paper
This is a long time library shelves, only to have been kirjein digitacilinen song that Google is carefully skanncinnut, as part of its goal to make maaiknan kirjatsaataviJle on the Internet.

The book's text was copied in substance, although they are still a bit back of the robot with viilaamista.

This has to be said at the same time, when I try to find a kiukuissani Kemppinen allegations of racism.
"

4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Mitä? Olet vihainen Kemppisen rasismille?

Koskeeko tämä nyt tuota svastikaa Suomen ilmavoimissa vai ruotsinsuomalaisia (p.o. suomenruotsalaisia)?

Ja mistä Googlen käännöksestä sinä puhuit?

Ylen kryptistä. Mutta on sunnuntai, kello lähestyy puoltapäivää, luin Kemppisen jutun enkä huomannut kuin kirjoitusvirheitä.

Muistaakseni on niin että natsien svastika oli toisinpäin kääntyvä kuin Suomen sotalentokoneiden kuvio.

Australia on tietenkin monikulttuurinen maa, jossa asuu ihmisiä maailman joka kolkalta. Miltä sinusta tuntuu, mikä on se tapa millä se eroaa esimerkiksi emämaa Brittien saarten monikulttuurisuudesta?

Suomi vasta opettelee olemaan jonkimoinen monikulttuuri.

Hanhensulka kirjoitti...

Heh, Ripsa, olisi kai pitänyt sanoa, että Kemppisen mielipiteelle rasismista, mutta tarkemin ajatellen rasismi itse ja mielipide rasismista ovat kummatkin kiukkua aiheuttavia mielipideasioita, joten kiukkuaan ei tarvitse tässä asiassa välttämättä analysoida sen tarkemmin.

Olen aloittanut monikulttuurista useampaan kertaan, mutta keskeyttänyt kirjoittamisen, kun en osaa päättää mitä mieltä oikein todella olen, mutta eiköhän se siitä. Englanti, oikeampi sana tässä kuin UK, on imenyt sisäänsä muita kulttuureita paljon pidemmän aikaa ja intensiivisemmin kuin Australia, joten siellä monikulttuuriuden ongelmat ovat ehtineet kypsyä polttavaksi sekamelskaksi, täällä keitosta vasta lämmitellään.

Monikulttuuriutta onkin hyvä ajatella tämän lastun otsikon alla, ja sitä, missä määrin Skotlannin ja Englannin yhteiset 300 vuotta (tai Englannin ja Irlannin yhteinen jo ohi mennnyt sata vuotta) ovat laimentaneet kansojen välistä vihamieltä, joka muuten ei ole rasismia, vaikka lakimiehet näin mielihyvin ja erityisesti maksua vastaan asiakkaittensa puolesta väittävätkin - tietysti kukin tiukasti asiakkaansa transientin edun mukaan lakia lukien. Lainluvun filosofia ei ole väritöntä.

Ripsa kirjoitti...

Juuri oli lehdessä että Skotlanti haluaa eroon UK:sta. Muistaakseni separatistista liikehdintää on ollut vuosisatoja.

No, olen ehkä helpottunut siitä ettei minun tarvinnut ruveta lukemaan kattavaa selvitystä siitä, miten svastika on kehittynyt.

Sellainen mieleenmuistuma on että se on alunperin arjalainen, siis intialainen, auringon symboli.

Ei kuule, kyllä minä kadehdin sitäkin määrää "jo vakiintunutta" (pakko panna sulkeisiin koska en oikein tiedä) monikulttuurisuutta jota Australiassakin jo täytyy olla.

Eiväthän ihmiset kumminkaan voi elää ilman toisiaan ja olla katsomatta silmiin kun naapurissa asuvat?

Hanhensulka kirjoitti...

Euroopan Unionissa Skotlannin asema taitaa olla sen verran erilainen aikaisempaan verrattuna, että liittovaltio UK:n sisällä ei enää liene niin tärkeä. Miten Pohjanmeren öljy jaetaan Englalnnin ja Skotlannin kesken eron sattuessa? Öljysota Eurooppaankin?

Täällä ei juuri mustía kasvoja näe, sen sijaan kiinalaisia ja kaakkoisaasialaisia yleensäkin näkee paljon ja intialaisia myös. Kiinalaisnuoret (ja vietnamilaiset, singaporelaiset, korealaiset) ovat integroituneet 'täysin' uuteen ympäristöönsä, eikä heidän osaltaan voi monikulttuurista oikein puhua, monikulttuuriushan ei ole ihon väristä kiinni vaan on paljon syvemmällä. Intialaisten mukautuminen on ollut vaikeampaa.

Muslimejakin on paljon, heistä tullee täällä niin kuin siellä Euroopassakin vielä suurehko kulttuuripulma. Eikös se Khadaffi ennustanut, että Euroopppa on islamilainen alue vuoteen 2050 mennessä (tai jotakin sen suuntaista).