17.6.2011

Odotus

Valokuvatorstain 212. haaste: odotus


Ja niin kuin usein käy, odotettu tulee liian äkkiä (ja tarkennus unohtuu).

8 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Kaunis näinkin, varsinkin mustat joutsenet joita en ole itse nähnyt. Onko niitä paljon Australiassa?

Tiina Linkama kirjoitti...

Suloinen sydän. Ja mustat joutsenet, minulle ihan uutta! Kuvittelin että se Kalevalan Tuonelan joutsen on vain myyttinen hahmo.

Hanhensulka kirjoitti...

Musta joutsen (Cygnus atratus) on ainoa täällä näkyvä joutsenlaji, vaikka on täällä kyhmyjoutseniakin (Mute Swan, Cygnus olor) jossakin, vaan en ole nähnyt.

Kaikissa Melbournen ympäristön järvissä niitä on, yleensä isot numerolaput kaulassa. Tämä pariskunta tanssi ilman numeroita joten lienivät jostakin muualta juuri tulleita. Sain hyvän kuvasarjan tanssista. Kaksi kertaa jopa tuon sydämen, mutta molemmilla kerroilla käsitarkennus unohtui.

Euroopassa on varmasti joskus näitä ollut, koska niissä kansantarinoissa esiintyvät. Ja tietysti Joutsenlampi-baletissa, joka on kai myös kansantaruihin perustuva juttu.

pappilan mummo kirjoitti...

ja sydän :)

Ripsa kirjoitti...

En muista olenko kertonut täällä siitä, mutta runoilija Gary Snyder teki Olympic Peninsulan Haida-intiaanien myyteistä gradunsa. Ellei se ollut väikkäri. Vuosi oli jotain 1950.

Snyder oli kotoisin Seattlen läheltä, mutta opiskeli sittemmin Reed-collegessa Portlandissa, Oregonissa ja rahoitti opintonsa palovartijan hommilla vuorilla.

Haida-intiaaneilla on likipitäen identtinen Joutsenlampi-tarina kuin mikä on siinä Tshaikovskin säveltämässä baletissa.

Hanhensulka kirjoitti...

sydän vaikka vähän toispuoleinen. Kansantarut ovat perintötavaraa ja vanhoja kuin alkuperäinen synti, jonka välttämiseksi aikanaan kerrottiin.

Marja-Leena kirjoitti...

Todella hienot tuokiokuvat ja tuo sydänkuvio hieno!

Hanhensulka kirjoitti...

Yliodotuksessa käy juuri noin, kun hetki lyö, ei olekaan valmis:)