27.6.2012

Koe

Tämä on vain uuden työkalun kokeilua.

030422-N-0382O-588

Äänivallin murtaminen on myös visuaalinen tapahtuma oikeissa olosuhteissa. Kuva on US Navyn F14-koneesta.

P.S. Kuva on Navyn virallisen kuvaajan ottama.

3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Hätäisenä ihmisenä en lukenut tekstiä ja meidän Leo luki kuvan ihan oikein. Siina on shokkimuurin syntyminen.

Tämä on hieman hämmentävää, kuulovammaiselle. Siis aivan kuin aistit menisivät yhteen? Mutta tuo on valokuva.

Mikä työkalu sulla on? Otitko itse kuvan? Kiinnostaa koska noita kokeiluita valokuvina näkee siellä sun täällä, oikeastaan kaikkialla.

Ripsa kirjoitti...

Leo piirsi mulle äänivallin muodostumisen. Olen itse kuullut sen hemmetinmoisen BANG-äänen kun yksi tuommoisista koneista otti ja mursi äänivallin Portlandin yllä, sattumoisin oltiin yhdessä kadulla silloin ja Leo muistaa sen myös. Puoli kaupunkia säikähti että nyt Mt. Hood otti ja räjähti.

Ilmavoimat pyysi anteeksi, oli kuulemma ollut vahinko.

Mutta en käsitä että se voi NÄKYÄ. Noh, en ole lukenut fysiikkaan oikeastaan ollenkaan. Oppikoulun matikan opettajan mielestä likat eivät kyenneet ymmärtämään mitään noita matikkaan liittyviä, esim. fyssaa ja kemiaa.

En pyytele anteeksi, mutta silti usein harmittaa että yksi osa tietämisestä vietiin pois jonkun typerän äijän ajattelun vuoksi.

Hanhensulka kirjoitti...

Eipä ole minun kuviani, ottaja on US Navyn virallinen kuvaaja, joka istui toisen F-14:n takapenkillä. Vaikuttava kuva, jonka saa aikaiseksi jos lämpötila, korkeus ja kosteus ovat juuri kohdallaan. Kone ei tule tuon seinän läpi vaan seinä syntyy juuri sillä hetkellä kun ympäröivä paine on kovimmillaan. Kun nopeus kasvaa, kone menee sen äänivallin läpi ja paine pienenee. Pamahdus maassa kuuluu aina, kun kone on yliäänen nopeudella, ei siis vain tuolla kovimman paineen kohdalla.