30.8.2006

Trinidadin karnevaalit

En valitettavasti ole koskaan päässyt käymään Trinidadissa, vaikka monilla karnevaaleilla on tullutkin käytyä, maisteltua paikallisia juomia, tanssittua ja muutenkin nolattua itsensä perusteellisesti. Tämä saitti antaa herkullista esimakua ja mahdollisesti jopa lisää puhtia niille, joilla mahdollisesti on voittamaton halu tai hiljainen toive käväistä Trinidadissa lähiaikoina.

2 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Ah, tiedämme että karnevaalin naiskomeushan on kysymyksessä!! :-)

hanhensulka kirjoitti...

;)) Karnevaaleilla on monia miellyttäviä puolia.

Belgiassa on tosin yksi Mardi Gras -karnevaali (helmikuussa yleensä surkean sateisessa ja kylmässä ilmassa) Binche nimisessä pikkukaupungissa lähellä Ranskan rajaa, jossa paksuihin pukuihin, jotka on täytetty heinällä niin kuin saamelaisten talvikengät, sonnustautuneet miehet, nimeltään Gille, kulkevat joukkona pitkin katuja karnevaalimusiikin tahdissa ja heittelevät punanenäisiä katselijoita appelsiineilla. Miehillä on lisäksi valtava ja oletettavasti hyvin painava päähine, jota kaksi ihmistä on nostamassa kantajansa päähän.

Karnevaalikulkueeseen pääsevät vain Gille-yhdistysten jäsenet, jotka tietysti kilpaivat keskenään. Yhdistysten lapset (perinteisesti pojat) pukeutuvat pierrot'eiksi, maalaisiksi, prinsseiksi jne, riippuen heidän omien yhdistystensä nimiolennoista.

Tässä on heidän WEB saittinsa.