18.8.2005

Internetin kuormituksen

Näkee WEB-saitilta, joka löytyi Linkon informatiivisen linkkisaitin kautta ja osoite on täällä.


Näytöltä näkee viiden minuutin ajoin päivittyvän käyttäjämäärän per minuutti. Käyttöasteen eri mantereilla (prosentteina yli ”normaalin”) ja ”nopeusmittarin”, joka kertoo, miten netti jaksaa kullakin hetkellä. Eipä siitä ehkä suurta hyötyä tavalliselle käyttäjälle ole, mutta voimmepa tarkistaa onko syytettävä koko nettiä vai vain omaa palvelinta tietojen hitaasta vaihdosta.

Linko antoi myös linkin bloggerin saitille, josta voi imuroida Wordiin lisäohjelman Blogger for Word'in, jolla pystyy lähettämään lastunsa suoraan blogiin edes selainta aukaisematta. Sen imurointiohjeet löytyvät täältä.

Tämä on koelähetys, jos näette sen niin homma on onnistunut todella helposti.

P.S. Pieni viilaus tarvittiin, mutta vika oli käyttäjässä.

5 kommenttia:

Anita Konkka kirjoitti...

Hei,

En minä vaan onnistunut asentamaan Bloggeria Wordiin. Minulla on Word 2000 ja Windoews XP- kertoisitko millaisia lisäviilauksia teit?

kysyy Anita K.

hanhensulka kirjoitti...

Anita,

en tehnyt mitään lisäviilauksia. Ajoin asennusohjelman suoraan bloggerin saitilta, joka teki asennukset installation wizzardin avulla. Asennuksen aikana Word JA Outlook täytyy olla suljettuina (ja kaikki muut ohjelmat, jotka käyttävät wordia muokkaamiseen)!!!

Asennuksen jälkeen Wordissa on uusi toolbar (en tiedä suomalaista nimeä), jossa on neljä painiketta (blogger settings, Open post, Save as draft ja Publish). Tämä toimii tietysti vain bloggerin blogiohjelman kanssa.

Blogger settingeihin täytyy ensin laittaa user name ja salasana, valitsin lisäksi "Preview HTML before sending"-toiminnon.

Kun tämä on tehty, word on valmis lähettämään lastun bloggerin blogille, ja se tapahtuu täysin automaattisesti, eikä ollut ongelmia.

Ohjelma antaa nimen lastulle käyttämällä paria ensimmäistä sanaa, mutta sen saa muokata (tai hyväksyä) ennen lähettämistä. Kaikki tekstin muokkaus ja linkit säilyvät ja näkyvät bloggerissa.

Tuntuu toimivan aika hyvin kotoa, työkoneessa en saanut toimimaan, mutta meillä on töissä kaikenlaisia estoja, joilla yritetään estää kaikenlainen ajanvietto tietokoneen avulla. Esimerkiksi musiikki- ja pornosaitteja (kuulemma) ei pääse kokeilemaan täältä työpöydältä:))

Windows XP:llä ei näytä olevan tiedossa olevia ongelmia (Windows 2000:lla on).

hanhensulka kirjoitti...

Anita, vielä tähän samaan asiaan. Jos on ongelmia etkä halua pitää asennettuna, voit suorittaa uninstallation'in ajamalla asennusohjelman uudestaan samasta paikasta.

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos neuvosta. En tiedä missä lie vika, mutta Bloggerin toolbar ei ilmestynyt Wordiin lukuisista yrityksistä huolimatta. Ei sittenkään vaikka latasin kaikenlaisia server backeja ynnä muita lisäyksiä joita Bloggerin ohjeissa neuvottiin lisäämään.

Terv. Anita

hanhensulka kirjoitti...

OK, minulla on Word 2002 joten se on tietysti erilainen. Ilmeisesti olet jo katsonut Wordin View-Toolbars-toiminnosta, että Blogger toolbar (jos yleensä näkyy listalla) on käännettynä päälle (tick marked).

Widows (myös XP) on erittäin huono muistin hallinnassa ja siivoamisessa. Voisit myös katsoa Task managerstä makaako Wordin tai OUTLOOKin instansseja vielä muistissa. Jos sinulla on molemmat ohjelmat pois käytöstä, niin Processes tagin alla olevassa listassa ei pitäisi näkyö kumpaakaan. Joskus siellä on niitä useampia, jos et ole käynnistänyt konetta uudestaan vähään aikaan. Jos niitä on jossakin piilottelemassa, tämä bloggerin toiminta ei onnistu.

Tämä on minulla ongelma, koska pidän koneen ana päällä, sinä saatat käytellä konettasi toisella tavala.

Sorry, etten osaa neuvoa paremmin. Noilla bloggerin help-sivuillakaan ei paljoa apua näy olevan. Minun koneessani se onnistui heti (tämä on kannettava Windows on XP ja siis Word 2002. ainoan pikku juttu oli lastun otsikko-toiminto, joka toimi yllättävästi, mutta se oli todella pikku juttu.