10.8.2005

Sidekick tiedottaa

blogihenkilön parin päivän lepomatkasta Pariisiin ajatuksia kokoamaan, syömään ja tutustumaan taiteeseen (ja tekemään vähän töitäkin tietysti). Sidekick löytyy täältä. Tietokonekin ansaitsee välillä lepoa, vaikka onkin tunteeton (tosin se kiukuttelee usein, varsinkin kärsimättömälle käyttäjälle).

5 kommenttia:

Karpalo kirjoitti...

Näin tänään mustavalkoisen variksen. Sen yläosa oli aivan kuin variksella. Se käveli kuin varis. Sen takapää keskivartalosta alaspäin oli selkeän mustavalkoinen samalla tavalla kuin joskus puluilla epämääräisen kirjavasti. Mistähän mahtoi olla kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Olet nähnyt nuoren harakan. Vaikket sitä varmasti uskokaan :)
Raspi75

Karpalo kirjoitti...

Olet oikeassa, en sitä kyllä harakaksi usko, mutta jos kukaan ei anna parempaa vastausta, niin pakko se kai on uskoa. Nehän erottaa ihan selvästi kävelytyylistä. Harakka pomppii ja Varis kävelee levein askelin arvokkaasti. Sitäpaitsi se ylävartalo oli selkeästi harmaa ja musta pää. Onko nuorella harakalla variksen harmaa yläosa?

Siis uskonhan minä jos olet varma, mutta siis kyllähän minä nyt variksen ja harakan erotan :)

hanhensulka kirjoitti...

Karpalo,
kannattaa uskoa Raspi75:tä, kun se puhuu linnuista, se nimittäin tietää niistä kaiken.

Nuori harakka on todennäköisin lintu. Niiden valkoinen väri ei ole vielä puhdas ja musta on vielä harmaata, pyrstö on lyhyempi kuin aikuisilla.

Harakka ja varis muuten molemmat sekä kävelevät, että hyppivät. Mustavaris kävelee aina. Pääsääntö liikkumisessa on, että metsälinnut hyppivät ja avomaan kävelevät, mutta tämä ei ole tiukka raja.

Taisit vähän ajatella, että voisi olla harakan ja variksen risteytys. Ne eivät lisäänny keskenään, kun ovat sen verran kaukaista sukua.

Näitä eri lajien risteytyksiä esiintyy eniten vesilinnuilla, jotka parittelevat suurissa orgioissa samanaikaisesti. Innoissaan tulee ilmeisesti pompittua väärän lajin päällä. Usein pullansyöttölammilla esiintyy paljon tällaisia risteyksiä, yksi syy olla syöttämättä pullaa linnuille.

Risteymistä:
http://users.utu.fi/hlehto/photo/hybrid/

Ja tietysti Havukka-ahon ajattelijan ajatukset olivat myös mielenkiintoisia näistä hybrideistä.

Karpalo kirjoitti...

Täytyy uskoa.

Itseasiassa ajattelin että se on jonkinlainen mutaatio, päättelin että jo harakat ja varikset risteytyisivät olisin nähnyt useammin vastaavaa. No se oli sitten harakka, mutta oli kyllä hämmentävästi variksen näköinen.

Toi oli mukava tieto että ketkä hyppivät ja ketkä kävelevät.