27.6.2011
Muhkeat myyjät
Kahdeksan kirjailijaa on ylittänyt miljoonan e-kirjan myyntirajan Amazonin Kindlelle (kuva vieressä).
Listalla ovat Michael Connelly, Stieg Larsson (Larsson varmasti pyörii pelkästä harmista väkkäränä haudassaan, kun ei hommannut kustantajaa aikaisemmin), James Patterson (sopiikin hyvin Kindlellä luottavaksi, eihän sitä muuten kehtaisi julkisesti sylissään pitää, eikä kai monia muitakaan näistä, vaikka toisaalta, eihän omia tapojaan ja mieltymyksiään pitäisi häpeilemäänkään ryhtyä ja mihin sen rajan vetäisisi, Jane Austeniinko, Khaled Hosseiniin kenties, viihdettähän löytyy kirjallisuudesta monelta taholta ja varsinkin lukijan silmästä, jos etsimään alkaa), mutta takaisin listaan, jolla ovat myös Nora Roberts, Charlaine Harris, Lee Child ja lastenkirjailija Suzanne Collins, kaikki oikeidenkin kirjojen myyntitilastojen vinttiketjusta siis.
Viimeksi listalle on yllättänyt John Locke, omakustantaja (ei, ei se kuollut liberaalifilosofi vaan yks' toinen Locke), mm. NYT:n best-selling-listalle yltäneellä kirjallaan Saving Rachel. Lockella on tietysti sopimus kirjojensa levityksestä Amazonin kanssa. Hänen viimeisin kirjansa, kai oikeutetusti, on nimeltään How I Sold 1 Million eBooks in 5 Months ja kuulunee tätä nykyä jokaisen omakustantajaksi haluavan lukulistalle.
Olen lukenut pari kirjaa kokeilumielessä Miniän (ei, ei sen vaan sen toisen) Kindlellä. Mielestäni käyttömukavuudessa on vielä parantamisen varaa. Tällä kehitysasteella Kindle on selvästi nyt markkinoilla olevista paras lukija (syväluotaavan, useita minuutteja kestäneen vertailututkimuksen jälkeen pääteltynä), mutta sopinee lähinnä tilapäiskäyttöön, esimerkiksi lentomatkoille, kesämökille, työmatkoille. Työmatkoilla siitä saattaa olla jopa todellista hyötyä, laite lukee nimittäin sujuvasti myös pdf-tiedostoja.
Lastunaihiot
ekirja,
kirjailijat,
kirjallisuus
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti