3.7.2007

Ossip Zadkine: De Poeet


Kuva: Hanhensulka ©2007

Kesäkuun alussa virtuaaliystävä Tuima (Tuumailua-blogin kirjaaja) ehdotti, että kuvaisimme lempipatsaitamme ja julkaisisimme kuvat blogeissa. En pääse lempipatsaitani kuvailemaan tähän hätään, mutta päätin ottaa kuvia joistakin, jotka sattuvat kutittamaan silmää.

Ensimmäiseksi sattui viime sunnuntaina tuo yllä oleva patsas belgialaisen Knokken rantakaupungin taiteilijoiden joka sunnuntai kaupattavine tauluineen miehittämällä Albertplein-torilla.

Patsaan on muotoillut valkovenäläis-juutalainen kuvanveistäjä Ossip Zadkine (1890-1967) ja se on paljastettu vuonna 1956. Patsaan nimi on De Poeet, eli suomeksi tietysti Runoilija. Zadkine "veisti" kubistista taidetta - niin kuin kuvasta ehkä näkyykin.

Sanottakoon vielä, että kuvassa näkyvät henkilöt eivät liity Hanhensulan sukuun, vaan ovat täysin viattomia sivullisia (huolimatta tuon farkkupuseromiehen selvästi suomalaisenoloisesta habituksesta).

4 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Hurha patsas, kärsivän näköinen tuossa kubistisuudessaan. Mukavaa, että osallistuit, kiva nähdä erilaisia patsaita.

hotanen kirjoitti...

Katos perhanaa, kun löysit Räsäsen Reikäenkelin originaalin. Tuosta se on lähtenyt sitä kehittelemään.

hotanen kirjoitti...

Tässä on myös dalimaista surrealismia.

Lienetkö käynyt katsomassa Kuopio-hallin edessä veistosta, joka kansan suussa on saanut nimen Jäätyneet kalsarit, mitä se aivan ilmeisesti muistuttaa. Ehkä käyn kuvaamassa sen ja laitan kuvablogiin.

Veljmiestä en enää kuvaa, sillä veistos tunnetaan pimeimmässä Australiassakin (jos Hanhis on lennähtänyt paikalle).

Hanhensulka kirjoitti...

Hah, mulla onkin hieno kuva Veljmiehestä aamuauringossa, täytyy joskus panna se tänne kanssa.

Jäätyneitä kalsareita en muista Kuopion hallin edessä nähneeni, olen kyllä yleensä Kuopiossa kesäaikaan vain, niin kuin nyt parin viikon kuluttua. Täytyy käydä katsomassa ensin Hotasen kuvaa ja sitten niitä kalsareita luonnossa.