I can't believe this voice and personality are only 11 years old!! Bianca Ryan'illa on ehkä edessään suuri tulevaisuus, toivottavasti ei ota Charlotte Church'iltä oppia! Linkki Daily Motion'in saitille löytyi Timbuktun kautta.
Laulajan asua videolla arvostellut hyypiö on muuten anglantilaisesta Daily Mirror -lehdestä poispotkaistu päätoimittaja Piers Morgan, joka julkaisi väärennettyjä irakilaisten vankien kidutuskuvia lehtensä palstoilla, vaikka tiesi ne väärennetyiksi. Luulisi, että oikeitakin kuvia olisi Mirrorin sivuille löytynyt. Onhan niitä löytynyt runsaasti muihinkin tiedotusvälineisiin. Morganista on tullut celebrity Englannissa potkujensa jälkeen.
10 kommenttia:
Jotenkin aina pelottaa, kun on lapsitähdistä kysymys. Osa heistä kestää rääkin ja heistä tulee suht tasapainoisia aikuisia. Historiassa vaan on niin monta surullista tarinaa lapsitähdistä, joille ei käynyt niin hyvin -Judy Garland, Lena Zavaroni tulevat laulajista mieleen, näyttelijäpuolelta esimerkkejä on enemmän.
Hyvinhän tuo tyttö lauloi, oli oppinut vakuuttavan koreografian käsiliikkeineen jne, mutta en voi sille mitään, että enemmän tekee häijyä kuin gutaa, kun kuuntelee/katselee tuollaista.
Hieno esitys!
Mutta todella härskiä asettaa tuon ikäisille minkäänlaisia ulkonäkövaatimuksia.
Mikä kisa tuo oikein oli?
Joo, vanhemmille on vaikea pala kuinka paljon tukea ja edistää lahjakkuutta. Jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus kasvaa omien kykyjensä äärirajoille, mutta se vaatii työtä, jota on vaikea lapsuudessa tehdä, tai pakottautua tekemään, ilman vanhempien ohjausta tai jopa painostusta.
Minä en oikein usko, että kaikki riittävän lahjakkaat tulevat lopulta "keksityiksi", vain onnekkaimmat tulevat.
Ehkä vanhemmilla on velvollisuuksia "pakottaa" hellän varovasti lahjakasta lastaan?
Tuo Charlotte Churchin tapaus ja SusuPetalin mainitsemat muut ovat tietysti kummittelemassa. Toisaalta Judy Garlandille kävi myös hyvin, niin kuin Mickey Rooneyllekin. Meillähän on myös näitä erikoislahjakkaita lapsia, Heimo Haitto, viulisti, ja Pokeloiden tytär Eveliina, Kaarina Helakisa kirjallisella puolella, mm. (Kirjallinen lahjakkuus on ehkä toisenlaista kuin nuo muut taidot? vai onko kuitenkaan, enpä tiedä)
Biancan voittama kisa taisi olla nimeltään "America's got talent".
Lauloi hyvin. Uskomattoman hyvin. Aivan mykistävää. Silti tämän mitä puhtaimman ihailun keskellä on huoli: miten hänen tulee käymään, tilanne on ikävä kyllä fifty fifty. Joko hänestä tulee Britney Spears, henkisesti ja fyysisesti täysin räjähtänyt kaksvitonen tai sitten hänestä tulee Celine Dion, satoja miljoonia myynyt supertähti, joka jostain syystä kestää paineet suruttomasta haukkumisesta ja aliarvostuksesta huolimatta.
Tämän tytön suurin lahja ei kuitenkaan ole laulaminen, vaan tuo hehku, jota ei voi opetella tai teeskennellä. Voi laulaa "You're gonna love me" mutta se, että koko sielu täysin avoimesti samaan aikaan välittää katsojille ja kuulijoille samaa viestiä, on aivan poikkeuksellista. Valovoimaisuus on sitä, että luottaa joka solullaan siihen, että yleisö tulee rakastamaan minua.
Jos ihminen tuntee tuon tunteen itsessään ja toteuttaa itseään esiintymällä, väitän, että sellainen lahjakkuus ei jää löytymättä, ellei ole TODELLA huono tuuri. Tai ellei satu syntymään paikkaan, jossa ei ole edes nähty televisiota, vaikkapa nälänhädän keskelle johonkin synkeimpään Afrikkaan.
Toivotaan parasta. Eväät on täydelliset.
Ekan kerran kun törmäsin tähän videoon olin varma, että laulu tulee playbackina ja jonkun aikuisen esittämänä. Hyvin laulaa, mutta kieltämättä monet hurjaääniset lapsitähdet tulevat mieleen. Äänen aikuismaisuus ei mitenkään ole verrattavissa yhdentoista vuoden ikään.
Suomessa ollaan epäileväisiä 16-vuotiaiden Idols-rumbasta ja oikeasti asiaa sietääkin miettiä. Miksi kaikki pitää saavuttaa heti, eihän laulutaito häviä mihinkään? Toisaalta liian aikaisella pyörityksellä se taito ei ainkaan kehity vapaasti.
En välitä ostaa lapsien laulamaa aikuismusiikkia oli ääni millainen tahansa. Tulkinta ja sisäistys kuitenkin puuttuvat.
Joo, eipä noihin ole paljoa lisättävää tai edes kommentoitavaa. Tähdennän kuitenkin vanhempien osuutta tässä puuhassa. Oikeanlainen tuki varmaan auttaa löytämään itsensä ennen kuin se on iän myötä "liian myöhäistä".
Olen Tuiman kanssa samaa mieltä, että lasten laulamat rakkauslaulut eivät aina ole mukavaa kuultavaa. Tässä kiinnittyy, niin kuin Juha K.K. sanoi, huomio yleisön "ottamiseen" ja esiintyjän varmuuden ja kypsyyden hehkuun. Tuomareiden ilmeet ja "body language" sanoivat sen niin kovin selvästi. En itse osaa sanoa tai edes kuvitella voisiko sellaista opetella, ainakaan tuossa iässä, vaikka vanhemmat tyrkkisivät kuinka paljon tahansa, vai onko se "taivaan lahjaa".
Sen verran voisin Korentoa kommenoida, että tavallaan lähtökohdat BS:n ja CD:n urille ovat erilaiset: CD on hurja laulaja, joka avioitui itseään huomattavasti vanhemman alalla toimineen miehen kanssa (jos muistan oikein) ja laulaja keskittyi laulamiseen. BS:ä mainostettiin pitkään teinineitsyenä, joka jättää seksin aloitamisen hääyöhön. Eli enemmän kuin pelkällä laululla BS:ä vietiin julkisuuteen seksillä. Kurvikkaan teinin kohdalla puhe pitdättyvyydestäkin kun kuulostaa seksipuheelta.
Lapsinero tämäkin:
http://www.youtube.com/watch?v=fE_PFpWPQ5Y&mode=related&search=
Musiikin lapsineroja on ollut kautta aikojen, ja on itsestään selvää, että ihmisen kehitykselle ei ole ihan hirvittävän terveellistä päästä/joutua julkiseksi "tapaukseksi". Kannustaisin kuitenkin vanhempia antamaan lapsilleen lahjojen mukaiset mahdollisuudet. Jos lapsi rakastaa musiikkia, miksi jarrutella. Tämä ei tarkoita, että olisi pakko osallistua kykykilpailuihin.
juha k. korennon lausahdus:
"Tämän tytön suurin lahja ei kuitenkaan ole laulaminen, vaan tuo hehku, jota ei voi opetella tai teeskennellä. Voi laulaa "You're gonna love me" mutta se, että koko sielu täysin avoimesti samaan aikaan välittää katsojille ja kuulijoille samaa viestiä, on aivan poikkeuksellista. Valovoimaisuus on sitä, että luottaa joka solullaan siihen, että yleisö tulee rakastamaan minua."
Tuo se meidätkin sulatti, ja entäs pieni hymyn kare "You're gonna love me". Hehkua!
Viittasit nälänhätien Afrikkaan, Malissakin on nälänhätää aiheuttavia ankaria kuivuuskausia, mutta siellä jos missä musisoidaan. Ehkäpä Afrikan hienoimmat muusikot tulevat juuri köyhästä Malista? Ja missäpä muualla ovat bluesin juuret: from Mali to Menphis. Muddy waters of Niger and Mississippi.
Nyt odotellaan tänne Timbuktuun Habib Koitén Midnight in Mali -musaa.
Timbuktusta tervehdys
Lähetä kommentti