8.6.2005

Illuusia on hävinnyt taas

Ja muitakin blogeja täytetään vaivalloisesti. Kummallisesti mieli näyttää ärsyyntyvän blogihenkilölläkin, kun tuntemansa lastunikkarit ovat laiskana. No Saara sentään on syönyt mahansa täyteen uusimman lastunsa mukaan, lieneekö syönyt sen sian, josta oli kuva jossakin aikaisemmassa lastussaan. Mutta sitten hänkin painui maan alle. Ja karpalo yrittää piilotella sukulaisiltaan päänsärkyisenä. Prospero köllöttelee kirjansa varjossa. Sedis on Ljublianassa. Ellilältä on kadonnut kissa, joka järkyttäisi itse kunkin kirjoittamattomaksi. Eikä uutisiakaan näköjään ole julkaistavaksi. Ruu maalaa ahkerasti ja parantelee silmiään ja muistaa blogiaankin, niin kuin taas uudeksi herännyt ill.kin, joka pyörii linkkikaaoksen keskellä käkenä. Blogisiskolla oli lyhyt vieteri tai ei ollut tiikeriä tankissa. Virtuaalisen lastunkirjoituksen Grand Old Dame taitaa kirjoittaa kirjaansa, kun eivät lastut näytä lentelevän.

Ja siis Illuusia on hävinnyt taas. Viimeksi hän puhui lastussaan jotakin naisista, jotka perustavat maatiloja vieraille maille. On saattanut siis lähteä viinitilan ostoon Etelä-Ranskaan tai Unkariin tai johonkin muuhun lämpimään maahan jopa ehkä Afrikkaan, kun mainitsi Blixen’inkin (tai Dinesen’in kai pitäisi blogihenkilönkin sanoa). Mutta mistäpä sen tietää, kun illuusia itse ei asiasta mitään kerro. Kutrikirjailijakin, joka tänään kirjoittaa lastussaan tyhmistä, ammaatitaidottomista ja ilahduttavistakin ihmisistä, puhui hiljan joistakin hävinneistä bloggareista otsikolla Viimeiset blogimerkinnät, kuulostaa kuin kirjan, novellin tai näytelmän nimeltä. Kukahan ehtii ensin.

Onneksi käymälä suoltaa tekstiä sen kun kerkiää, sitä jos rupeaa lukemaan niin pari tuntia ja enemmänkin vierähtää huomaamatta, eikä sittenkään voi olla varma onko ymmärtänyt oikein kaikki sanojen nyanssit ja piilomerkitykset. Pornosta siellä tietysti syntyi solipsistinen keskustelunpätkä, mistäpä muusta.

Ja lisäksi blogihenkilö näkee värillisiä unia. Niin kuin nyt viime yönäkin, kun eräs blogihenkilö (ei tämä), joka tiettävästi on nainen, tuli uniin valtavan suuren yksisilmäisen miehen hahmossa, otti blogihenkilön valmiiksi saaman novellikokoelman ja keitti siitä kaurapuuroa, jonka tarjoili henkilön äidiksi muuttuneena ison voisilmän kanssa kouluikäiselle ja kiireiselle blogihenkilölle. Mitähän sekin tarkoittaa. Ja ilmankos henkilö ei ole löytänyt valmista novellikokoelmaa kotoaan, on tietysti syönyt sen kokonaan nälkäänsä. Nimittäin paino on pudonnut pitkän nousun jälkeen, body mass indexi on nyt noin 20.

Toimiston ikkunan takana kesä on niin kaunis, että tekee kipeää katsoa. Edessä on paperi, jonka nimi on OSED Contribution ATC En-Route, eurospeakkiä otsikkoa myöten. Saisikohan siitä kaurapuuroa?

17 kommenttia:

Anna Amnell kirjoitti...

Blogisiskon perheessä maanantai on vapaapäivä. Hän kävi virallisella vapaapäivällä olleen miehensä kanssa kahdesti Hietalahden kirpputorilla.

Toisella kerralla oli hyvä onni, sillä löytyi paksu, runsaasti kuvitettu Ranskan kulttuuriatlas. Siitä tulette vielä kuulemaan paljonkin.:)

hanhensulka kirjoitti...

Sehän on mukava kuulla, erityisesti koska minulla on sellainen mieli, että Ranskan vaikutus maailman kulttuuriin on käymässä pienemmäksi ja pienemmäksi, jopa muodin alalla, sehän on ollut viimeinen kulttuurisaareke, jossa Ranskallakin on ollut sanottavaa viime aikoina:))

Anna Amnell kirjoitti...

Ranskankielistä kulttuuria on paljon muuallakin kuin Ranskassa, nimittäin entisissä siirtomaissa ja varsinkin Quebecissä.

Tilanne on ranskalaisilla vähän samanlainen henkisellä alalla, kuin mikä oli Englannilla Brittiläisen imperiumin kutistuessa.

Alussa se tuntuu varmaankin hämmentävältä, mutta vähitellen huomataan, että kieli, englanti tai ranska, on antanut lukuisille pienten kansojen ihmisille äänen ja elinkeinon aivan kuten latina keskiajalla.

Karpalo kirjoitti...

Jännittäviä unia sulla. :) Onko sun äiti elossa, se on aika ratkasevan tärkeä tieto noin niinku tulkinnan kannalta, mulla olisi yksi alkeellinen teoria, vaan en voi kertoa, kun on niin hatarat nämä taustatiedot.

Saarako se oli muuttunut yksisilmäiseksi, tosta puurosta vain päättelin. :)

hanhensulka kirjoitti...

Äiti kuoli runsas vuosi sitten. Enhän minä ole teitä ketään tavannut, enkä oikein viitsi sanoa kuka tämä oli, mutta eihän Saara ole ainoa syömisestä puhunut muistaakseni, vai onko. Mainio juttu oli, että maistoin sen puuron maun, ja taidankin keitellä sitä tänä iltana, vaikka yleensä syös kauranryynini keittelemättä, kuivana, vähän sokerin kanssa ja lasi vettä kyytipoikana.

Karpalo kirjoitti...

Ilmiselvästi äiti on hyvillään kokoelman valmistumisesta, kun kerta voisilmänkin siihen puuroon laittoi. :)

Silloin kun olin rihmastossa oikein aktiivinen näin unia eräistä. Zorron kanssa seisottiin kerran aidan vieressä ja katseltiin jumalaisen vihreää peltoa. Käsivarret kosketti toisiaan. :)

Saara kirjoitti...

Ei sitä aina uskoisi mikä vaikutus puurolla ihmisiin on. Pitäisi ehkä vähän miettiä mistä kirjoittaa. Aika monelle tuli kiire puuron keittoon ja Hanhensulkakin painajaisia näki. Voi hyvä tavaton.

hanhensulka kirjoitti...

Eiväthän kaikki unet painajaisia ole. Vaikka tietysti, jos Karpalon unta ajattelee, niin painajaistahan se olisi, jos vihreätä peltoa Zorron kanssa joutuisin katselemaan. Minulla on teoriakin siitä, mutta olkoon. Ai niin, mutta eihän se Z. olekaan Savosta ja läheltä sitä sukukiistojen eteläsavolaista mökkiä:)) Siinä meni se teoria sitten.

hanhensulka kirjoitti...

Pirkko, ranskankielestä on monille afrikkalaismaille tainnut olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Ollaan mitä mieltä ollaan englanninkielen asemasta, latina on jotenkin korvattava lopulta, eikä ehdolla ole muita kuin englanti, joka jo muutenkin on lingua franca jo lähes joka puolella maailmaa, ehkä Kiinan ja Venäjän sydänmaita (ja amerikkalaisten suurkaupunkien siirtolaisalueita) lukuunottamatta. Jopa Champs Elysee'n varrella tarjoilijatkin puhuvat nykyisin mielellään englantia, jopa ehkä sylkemättä lasiisi, vaikka sitä puhuisitkin:))

Quebec taitaa olla niin vähäinen asukasmäärältään, että se ei ehkä selviä ranskankielisenä enää kovin pitkään. Ja sitä paitsi ranskalaiset aina naureskelevat quebecilästen ääntämiselle ja nämä usein sen vuoksi mieluummin puhuvat englantia Ranskassa, eli vähän kuin useimmat suomalaiset suomea Ruotsissa.

Anonyymi kirjoitti...

Yksisilmäinen..? Oletko liian tarkkaan katsellut sitä "Iloisna liitävät joogattaret"-tauluani?

Mitä oikeasti kuuluu kirjoitusrintamalle? Joskus aiemmin mainitsit, että jotakin julkaistaan jossain vaiheessa? Kerro, kerro, Hanhensulka, ken on -?

ruu

hanhensulka kirjoitti...

Ah, enpäollutkaan katsonut "iloisna lentävät joogattaret"-taulua tarpeeksi tarkkaan. Siinähän se selitys tietysti on yhdelle silmälle. Tai siis olin katsonut sitä tarkkaan, mutta en tiennyt itse katsoneeni. Olisinko koskaan tiennyt ilman vihnettäsi! Ja nyt sinä paljastit uutisenikin, joka vieläkin kuuluu, että "jotakin julkaistaan jossain vaiheessa":)) Tai tuossa pitäisi kai olla sana "yritetään" jossakin välissä. Projekti etenee, mutta se ei siis ole novellikokoelma vaikka alitajunta näyttää niin luulevan. Tai jos se on siinäkin oikeassa. 8-()

Karpalo kirjoitti...

Pikku korjaus, mökki on tietenkin pohjois-savossa :)

hanhensulka kirjoitti...

Uups, luulin, että mökki on sieltä mistä sinäkin, Sorry. Zorro onkin sitten vihreine ruohoineen melkein naapurin aidan takana, käsivarren kosketusetäisyydellä:))

Ja täytyy samalla korjata toinenkin virhe, kun se Ruun maalauksen nimi on tietysti "Iloisna liitävät joogattaret", aamupöppörössä luin kotikoneelta väärin, kun se on kannettava, eikä ole kuin 16" näyttö, täällä töissä on sentään 24", joten heti näkyi tuokin lukuvirhe.

Karpalo kirjoitti...

:) eiku se mökki on sieltä mistä minäkin. Pielavesihän ei ole ihan yhtä pohjoista pohjois-savoa kuin Sonkajärvi, mutta lasketaan kuitenkin kai kuitenkin pohjois-savoon. Joo lähellä on Zorron niittyjä olisiko sellanen 300 km. :)

hanhensulka kirjoitti...

Heh, sillain sitä erehtyy, olen aina luullut, että sinussa on karjalais-eteläsavolaista verta. Sonkajärveä olen ajatellut ainakin Savon napana, jos ei koko maailmankin. Maailman keskus se ehkä onkin, pyöreällä pallolla tietysti Sonkajärvikin voidaan laskea keskuspaikaksi. Ja jopa maailmankaikkeudessa. Että tärkeää paikkaa se Sonkajärvi pitää.

Karpalo kirjoitti...

Heh heh, vai että maailmankaikkeuden keskuspaikka. Joo, olet savolainen, hämäläinen veri ei ole pilannut huumoriasi.

Hillitty Kukko kirjoitti...

Minäkin Illuusiaa tuossa aiemmin kaipailin.. Jos ja kun luet tätä, Illuusia, ja jos olet viinitilan ostanut nimenomaan Unkarista (kuten Hanhensulka tuossa arvuuttelee) niin tulen kyllä mielelläni poimimaan satoa yösijaa vastaan. Osaan jo muutaman sanan unkariakin, etten ihan ummikkona jaloissa pyörisi..

t: -C-