12.10.2005

Bloggailu saattaa vaarantaa terveytesi, ihmissuhteesi tai työpaikkasi


Koko tulevaisuutesi itse asiassa, eihän ihmisellä ole muuta kuin terveytensä, ihmissuhteensa ja työpaikkansa.

Ihminen, joka tietää tämän hyvin on nimeltään Nadine Haobsh. Arvoisa Lukija saattaa kysyä hämmentyneenä, että: kuka helvetissä on Nadine Haobsh. Ja blogihenkilö voi kertoa, että hän on jumalaisen kaunis nainen, joka ansaitsi miljoona dollaria vuodessa. Ja sitten hän aloitti blogin pitämisen. Nyt hänen neuvonsa kaikille wannabe bloggareille on:

” …think before you write and definitely don't write about your industry…”

Blogihenkilö oli aina kuvitellut, että kirjoittaa ei edes voi ajattelematta ensin. Sitten henkilö surffaili blogistaniassa ja muutti kiireesti mielensä. Selvästi monet bloginpitäjät suoltavat tekstiä tilassa, jota ei voi kutsua ajatteluksi as we know it, kuten ns. ”Hiljaisen Vähemmistön” tyypillinen nössöttäminen erilaisuudesta menisi.
(P.S. illalla ajan kanssa, pitäisi tosiaan ajatella mitä kirjoittaa. Tuo vähemmistö ei ollut tahallista huumoria, siinä piti kyllä olla hiljainen enemmistö. Rangaistukseksi otan vain yhden brandyn tänään, se on tosin Bergeracista, Cyranon ja Roxannen asuma-alueilta, eli paljon parempaa kuin konjakki!)

Nadine puolestaan on ilmeisen viisas nainen.

Kaikki alkoi siitä, että Nadinella oli miljoonan dollarin työpaikka ja hänellä oli blogi. Työpaikka oli Ladies Home Journal’issa (joka viimeisimmässä numerossa kirjoittaa presidentti Bill Clintonin ristiretkestä amerikkalaisten lasten ylipainoa vastaan, lehdellä on myös laihdutusBlogi), Nadine oli lehden avustavana kauneustoimittajana.

Arvoisa Lukija tietänee tällaiset toimittajat (huom. äänensävy tässä ei ollut halveksiva, joten kaikki kauneustoimittajat vetäkää syvään henkeä ja ottakaa lasillinen bollia) Suomessa tällainen toimitustehtävä liittyisi ministeri Tanja Karpelan meikkimerkkeihin ja kuppikokoon (D?), sen sijaan hänen tekijänoikeus-mielipiteensä ja kulttuurimäärärahojensa suuruus ynnä niiden kehittyminen ministerivuosina olisivat toissijainen asia. Huom. Tällä blogihenkilö ei halua sanoa, etteikö Karpelan määrärahat kiinnostaisi henkilöä - tietysti muiden asioiden ohella.

Muuten Me Naiset -lehti on keskellä rintasyövän vastaista kampanjaa, eikä blogihenkilö halua nälviä näitä naistenlehtiä muutenkaan (kovin paljoa), Suomessa ne tekevät usein hyvää työtä kampanjoillaan.

Mutta tämä Nadine toimitti kauneutta, ja sen lisäksi hänellä oli blogi nimeltään Beauty Insider, jota hän toimitti tuntemattomana, niin kuin kai 90 % muistakin bloggareista, Maalaisen arkilla saattaa tästä tuntemattomuudesta olla tarkempia tietoja. Tyhmyydessään (tai ehkä viisaudessaan, kukaanhan ei tiedä oliko koko juttu orkesteroitu) hän oli kertonut blogistaan parille kymmenelle ”parhaalle ystävälleen”, jotka taas olivat tehneet saman ja nämäkin olivat... Ja loppu onkin historiaa.

Salaisessa blogissaan Nadine halusi pistellä normaalisti lehdessä kehumiaan kauneusvälineiden ja/tai –aineiden valmistajia, ja tietysti hänen henkilöllisyytensä paljastettiin. Kateus on kamala voima, kuten kaikki, jotka ovat eläneet ihmisten ilmoilla tietänevät. Tuloksena oli pikaiset potkut lehdestä (tätä kaikkea kutsutaan sananvapaudeksi, mutta blogihenkilö ei pysty sanomaan miksi).

Mutta! Kaikki ei päättynyt huonosti.

Nadine on nimittäin saanut kustannussopimuksen kahdesta kirjasta (tarina ei kerro ovatko ne ehkä blook'eja.. Kuka sanoo, että Hyvät Haltijat eivät enää ole olemassa! Ja sen lisäksi hänellä on uusi blogikin. Jopa Gothamist on kirjoittanut Nadinen kärsimyksistä. Tähän kaikkeen blogihenkilö sanoo: ”Go, Girl, go!”

Nadinen haastattelu ” Blogging blunder costs fashion editor her job” on nähtävissä MSNBC television saitilla.

Ai niin vielä yksi asia. Suureksi ilokseen blogihenkilö näki Ladies Home Journalin sivuilta, että ”kiihkeä sametti” on taas muodissa. Henkilö kiiruhtaakin tästä kohta ullakolle, kaivaa vanhat kiihkeänvihertävät samettihousunsa esiin ja lähtee spatseerailemaan muodikkaana pitkin Euroopan pääkaupungin koiranpaskalla koristeltuja katuja.

2 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Pidän aika tavalla tuosta Me Naisten rintasyöpäjulisteesta.

Kiitokset hyvästä jutusta jälleen! Kiihkeä sametti kuulostaa houkuttelevalta. Olisikohan mummini vanha bolero kiihkeää mallia.

hanhensulka kirjoitti...

Kiitos kommentista, kaura. Menivät tuossa kirjoittamisen kiihkossa vähemmistöt ja enemmistöt sekaisin. Ekskjuusiksi sanottakoon, että kiire oli silloin muutenkin hirmuinen.

Kyllä sametti lähes aina on kiihkeää mallia, varsinkin juuri boleroissa oli tiettyä tenhoa, ja sopivat hyvin intianpuuvillaisiin liehuhameisiin:)

Me Naisten rintasyöpäkamppanjan tunnus onkin todella hyvä, näin sen vasta tänään ja iski niin että täytyi "lainata".