Joka viitsii ottaa osaa The Lulu Blooker Prize 2006-kilpailuun. Tästä on jo voinut joku muukin muistuttaa, mutta muistutettakoon uudestaan: eli kaikki bloggarit, joilla ei ole aikaa lähettää kirjaa Man Booker Prize’in, diktaattori Paavo Lipposen Finlandia-palkintokilpailuun eikä marraskuussa alkavaan NaNoWriMo-koitokseen, nyt nopeasti kokoon kirja kaikista niistä lukemattomista (sic) lastuista, päreistä ja aurinkolaivoista, joita on tullut vuoltua tai veistettyö kuluneen vuoden aikana.
Nimittäin blooker prize jaetaan parhaasta blogiin perustuvasta kirjasta, blook’ista.
Me kaikki tietysti tiedämme, ja olemme nähneet omin silmin, että Suomessakin blookin aikaansaanti on mahdollista. Mutta pärjääkö sillä maailmalla, sen voi tarkistaa ottamalla osaa omalla kaunokirjallisella blookilla. Muukin blook-runokirja Suomessa on kai jo olemassa.
Voittajille sekä eri katogorioissa että pääpalkinnon ansainneelle bloggarille on tarjolla jaettavaksi 2000 punnan (noin 3000 euron) suuruinen palkintorahasto. Talousasiantuntijat BusinessWeekly’ssä ovat olleet skeptisiä blooker-palkinnon pitkäikäisyydestä, mutta sehän on tunnettua, että ekonomia ei ole tiedettä vaan huolellista valmistumista hienostuneeseen varkauteen, tai (loistavaan) puhallukseen, tai sting’iin tai hoist’iin tai miksi sitä nyt haluaa sanoakaan. Ja ekonomistit ovat kai näin ollen ajassamme vaikuttavia Arsene Lupin’eja tai Pink Panther’eita.
Valintakomitean puheenjohtaja on yksi maailman tunnetuimpia bloggareita, Cory Doktorow, vähän kuin Schizo-Janne – only bigger. (tämän "tunnetun bloggarin"-käsitteen täytyy olla jonkin asteinen oksymoron)
Kilpailun sääntöjen ensimmäinen pykälä näyttää tältä:
” 1. The Lulu Blooker Prize is open to any "blook" — here defined as a bound and printed book based on either a blog or website — that has been published to date (i.e. by the entry deadline). The term "based on" is here defined as having content that was developed in a significant way from material originally presented on a blog or website. This can include the themes, ideas, characters or outline of the material eventually published as a printed book.”
Eli nyt kiireesti imuroimaan lastujaan, päreitään jne, blogistaan takaisin wordiin ja sitten pikakäynnille esimerkiksi Kirja kerrallaan- tai miksei johonkin muuhun painotaloon, ja voila, kirja, blook, on valmis.
4 kommenttia:
Jälleen hieno ja monipuolinen kirjoitus. Booker-voittaja on ollut suosittu meidän perheessä.
Tulin kuitenkin kehumaan Sinua linkkilistasi johdosta. Se on valoisa ja avara. Oikein selkeä ja kaunis.
Miten ihmeessä sait laitettua ne kategoriat?
Entä blogiesi nimet hienosti riviin ylös?
Pirkko
Kiitos kommentista,
täytyi käydä kiiruusti korjaamassa sitä linkkiblogia, kun Sedis niin tylysti moitti värisilmääni. Historiantutkijat ovat kirjoittaessaan tottuneet siihen, että kohteet ovat jo ammoin kuolleet, joten näitä voi kaikessa rauhassa tölviä mielensä mukaan;)
Kategoriat ovat itseasiassa vain näitä otsikoita. Muutin asetuksia lisäksi niin, että oikeassa paneelissa näkyvät "Recent posts" ovat siellä kaikki aina näkyvissä.
Olen lisäksi ajatellut, että aina kun updattaan niitä linkkipostauksia, muutan niiden päivämäärää ja kellon aikaa, näin ne pysyvät vanhenevassa aikajärjestyksessä muistuttmassa myös itseäni, että linkkejä täytyy ainakin kokeilla ja korjailla, jos ovat muuttuneet.
Blogien nimet saa sinne ylös, kun laittaa ne sopivaan kohtaan templeittiä (blogin otsikko-HTML antaa vihjeen ja kokeilla voi, kun käyttää aina preview toimintaa testinä ennen kuin tallentaa tekeleensä. Eikä pakota rivinvaihtoa niiden välille. Templatissä ne voivat olla eri riveillä kunhan ei pistä rivinvaihtokäskyä HTML-koodilla niiden väleihin. Minun täytyy vielä korjata (alignmentia) mutta ei ole ollut vielä aikaa.
Miten saa kaikki otsikot näkymään pysyvästi? Nehän näkyvät esikatselussa, kun ottaa koko blogin esille, mutta häviävät taas.
Jos olisin osannut sellaisen tempun, en ehkä olisi perustanut uusia blogeja. Mutta toisaalta kaikki yleisblogissa oleva ei ole nuorille lukijoille sopivaa.
Pirkko
En ollut ihan tarkka tuossa lauseessa.
Jos katsot sinun blogisisko-blogiasi ja linkkiblogiasi, otsikoita on molemmissa näkyvissä 10, samoin esim. Anitan Sanoissa (jos löytää sen listan, kun Anitalla on Gahoo/Yoogle kuva liian iso siihen oikeaan paneeliin ja sen vuoksi se näytetään vasta tekstien alla "näkymättömissä", hänen kannattaisi laittaa se sivun yläreunaan, blogin pääotsikon alle tai suurentaan koko blogin tekstialueen JA oikeanpuoleisen paneelin leveyttä;) eli kymmenen on ilmeisesti default-määrä pääsivun postausotsikoille, jos jättää siihen ikkunaan 7 päivää (joka lienee sen kohdan default rajoitin).
Olisi pitänyt sanoa, että olen Settings/Formating sivulla valinnut Show 200 posts on the main page (ylin komentoikkuna), jonka pitäisi asettaa 200 rajaksi pääsivulla näkyville post-linkeille, mutta tähän linkkien kategoriaongelmaan se raja riittänee. Tuo 200 on siis itse asetettu raja todennäköisesti voi mennä ainakin 999 saakka, ehkä jopa sen yli, en ole kokeillut. Mutta sehän olisi jo aika mahdoton kategoriamäärä (niin kuin on 200'kin;).
Voin olla arveluissani väärässä, aika näyttää kunhan kategorioita tulee lisää. Meni vähän nörttipuheeksi tämä, sorry vaan;(
Lähetä kommentti