30.10.2005

Liittyminen neule- ja virkkausringin jäseneksi

tuli väkisin mieleen edellisen lastun vuoksi. Mutta tätä varten täytyi tietysti ensin testata onko blogihenkilön naisellisuus oikeanlaista tai riittävän syvää näiden lastumaailman kuninkaallisten hotlistalaisten seuraan. Ja tulos on vähintäänkin monimielinen.

Vaikka mistäpä henkilö tietäisi, minkälaisia naisia virkkausmaailmassa elää, esiintyy tai edes tarvitaan. Voivat olla kaikki juuri tämänlaisia - tai vaihtoehtoisesti naisiksi naamioituneita epätoivoisesti itseään tai jotakin muuta etsiviä miehiä, joukkohan on selvästi epäilyttävän suuri. Muuten a propos ja tähän liittyen, Hesari-Anssin epäonnistuneen blogijutun epäonnistuneena kuvituksena (blogihenkilö ei tietysti tarkoita tässä sitä Kutrin tai PAA:n kuvaa) olleesta sosiaalimäpistä ei kyllä saa yhtään mitään selvää. Onko Hesarilla olemassa minkäänlaista laadunvalvontaa?



You scored as Goth.

Hippy

63%

Goth

63%

Slut

63%

Popular Bitch

38%

Loser

25%

Nerdy Girl

25%

Athletic Tomboy

6%

Preppy Girl

0%

What type of girl are you?!!
created with QuizFarm.com

4 kommenttia:

Anna Amnell kirjoitti...

Ei ihmekään, että keskustelu sujuu meiltä hyvin. Me olemme samanarvoisia: $0

Sinulla on aina hauskoja, piristäviä juttuja. Tämä Hesari-tapaus järkytti kai minuakin.

Kirjallisuusosasto on arvostellut vain kahta viidestä kirjoistani. Edellisen kerran pääsin Hesariin historiallisiin asuihin puetut nuket kainalossa kaupunkitoimituksen juttuun.

En ole Hesaria tietysti rikastuttanutkaan, sillä yhtään kirjoistani ei ole mainostettu Hesarissa. Sekin on mahdollista.

Pääsin kai nyt mukaan, kun edustan juuri niitä "tietynikäisiä" naisia, jotka ovat aivan nollia tietotekniikassa, mutta jotka jostain syystä ovat lupaavin ja uskollisin bloggaajaryhmä - meillä on aikaa enemmän kuin niillä, joilla on pienet lapset tai kokopäivätyö.

Lisäksi me olemme jo niin vanhoja, että uskallamme sanoa, mitä ajattelemme ja samalla suvaitsemme muita, jotka ovat enimmäkseen lastemme ikäisiä.

Juhlimme mieheni kanssa tätä tapausta menemällä minun toivomuksestani MacDonaldsiin syömään hampurilaiset. Lieneekö edes paikan nimi oikein kirjoitettu? Tätä edellisen hampurilaisen taisin syödä Torontossa 1980-luvun lopulla.

Olen ollut niin kauan opettajana, että arvostin kovasti sitä selkeyttä, jolla Anssi kertoi blogeista. Ihmiset eivät nimittäin tiedä niistä mitään. Kirjoitin sinne hesarin blogiin erään Anssin jutun juuri lukeneen oppineen henkilön mielipiteen.

Olin samaa mieltä hänen kanssaan. Minusta tämä bloggaaminen on jopa mullistavaa kuten kirjapainon keksiminen.

Pirkko

Hanhensulka kirjoitti...

Pirkko, mainos on aina hyväksi joten ole pelkästään iloinen tästä huomiosta. Ja jokaisen muun pitäisi olla myös, kuinka usein kulttuurisivujen ulkopuolella mainitaan listaykkösten lisäksi kirjailijoiden nimiä - eipä kai kovinkaan paljon.

Anssin juttu ei mielestäni muuten ollut järin mielenkiintoinen, paremminkin pitkäveteinen, monikohan sen jaksoi kahlata loppuun saakka - tietysti meitä bloggaajia lukuunottamatta.

Nimimerkki Kati sanoi hyvin näistä blogeista Anssin kommenteissa.

Anna Amnell kirjoitti...

Minusta Anssin artikkeli oli johdatus tähän asiaan, josta suurin osa ihmisistä ei tiedä vielä mitään. Perusartikkeli, jollaista tarvitaan.

Tuo mainitsemani lukija olisi alkuun aivan yhtä avuton bloggaamisessa kuin minäkin olen ollut, mutta siitä huolimatta hän arveli myös aloittavansa blogin, kunhan ehtii. Artikkeli oli siis innostava.

Toimittajan asenne oli myönteinen ja kannustava. Se oli hyvin tärkeää.

Bloggaamisestahan voi kirjoittaa vaikka minkä tyylisiä juttuja niin kuin muistakin aiheista. Niitä tullaan varmaankin näkemään.

Olen kerännyt nettimuistikirjaani kohtaan "Mikä on blogi?" linkit Maalaisen, Sediksen ym kirjoituksiin. He ovat kokeneita bloggaajia samoin kuin "blogilehtien" toimittajat ja ennen kaikkea Pinseri.

Käyn lukemassa, mitä Kati kirjoitti.

Hanhensulka kirjoitti...

Blogihan on yleisnimi, niin kuin "kulkuneuvo" tai "auto" tai "polkupyörä" tai "kutominen" tai "kirjallisuus", joiden kaikkien alle mahtuu kaikenlaisia asioita. Kun esimerkiksi katsoo sinun blogirypästäsi sen näkee selvästi.

Yksi yhteinen asia on tietysti tämä hetkeen sitoutuminen, eli lastujen päivääminen ja viimeisten esittäminen ennen muita. Mielipiteen esittäminen ei niinkään ole tunniste, ajattele esimerkiksi Mette miettii-palstaa, joka on lähinnä tiedon levittämistä uudessa muodossa.

Sen vuoksi - ja niin kauan kuin blogin perusteella ei nauti seimerkiksi palkkaa (niin kuin bloggaavat toimittajat) - ei sen määrittäminen ole mitenkään tarpeellista.

Jos joku meistä keksisi uuden blogimuodon, joka eroaisi näistä muista ja saisi sille seuraajia (lukijoita), se hyväksyttäisiin ilman muuta blogiksi vaikka olisi kuinka erilainen.