20.10.2005

Ihmeellisten Keltaisten Pisteiden tapaus, maailmanvalta ja yhteiskunnan vapaus


a se, kuinka Iso Amerikan-Veli valvoo, kuten tunnettua, kaikkea mitä internetillä, ja tarkemmin ajatellen koko maailmassakin, tapahtuu. Ja hallitsee ja manipuloi myös. Internetin käyttäjien osoitteet ovat olleet alusta saakka Yhdysvaltain kansanedustajien valvonnassa. Yritykset saada edes tämä kansainvälisen elimen valvontaan (mikä pöyristyttävä ehdotus, siis Kofi Annan pantaisiin meidän valvojaksi) ovat aina kilpistyneet amerikkalaisten kiviseinään.

Monet meistä blogistanian herkkäsieluisista humanisteista eivät hetkauta tällaiselle puheelle korviaankaan, vaikka tietysti kannatamme ihmisten vapautta, civil liberties, you know, niin kuin Amerikassa sanotaan.

ilmoitti eilisessä numerossaan, että nyt on löytynyt suoria todisteita siitä, että amerikkalaiset tietokoneohjelmistojen jättiläistuottajat ovat yhteistyössä USA:n hallituksen kanssa meidän kaikkien valvomiseksi. Ja tätähän me kaikki olemme tietysti aina epäilleetkin!

Kaikki alkoi viime vuonna…

Yhdessä artikkelissaan PC World julkisti huomionsa, että väriprinttereiden tulosteissa on siellä täällä keltaisia pisteitä, jotka näkyvät ainoastaan tietyn värisessä valossa. Artikkelissa sanottiin lisäksi, että Xerox Corp. oli sanonut pisteitä käytettävän viranomaisvalvontaan, siis täysin lailliseen, ilkeiden rikollisten kiinniottamiseen. Ja keltaisten pisteiden koodit olivat vain amerikkalaisten viranomaisten käsissä.

Toissapäivänä amerikkalainen kuluttajien ja jopa meidän vaatimattomien lastunikkareiden, bloginpitäjien, puolustaja, Elektronic Frontier Foundation, ilmoitti ratkaisseensa kaikkien Xerox-väritulostimien käyttämän, näkymättömän viivakoodin salaisuuden, joka paljastaa käytetyn tulostimen sarjanumeron ja tulostuspäivän kellonaikoineen. EFF ilmoitti löytäneensä samanlaisen koodin kaikkien suurimpien väritulosvalmistajien tuotoksista.

Ah, uusi konspiraatioteoria huvittamaan pitkästyneitä mieliämme!

Mutta...saman tien tuli asiaan vahvistus USA:n salaiselta palvelulta (Washington Postin käyttämä termi, mitä se sitten pitäneekään sisällään (CIA, National Security Agency, National Intelligence Council, Defence Intelligence Agency, National Geospatial-Intelligence Agency, vai mitä???).

Muuten, niin uskomattomalta kuin tämä saattaa kuuluakin, CIA ylläpitää virastoa nimeltään The George Bush Center for Intelligence:) .

Joka tapauksessa ”Salaisen Palvelun” agentti nimeltään Eric Zahren oli kertonut Washington Postille, että:

It's strictly a countermeasure to prevent illegal activity specific to
counterfeiting. It's to protect our currency and to protect people's
hard-earned
money
.

No tämähän onkin aina tiedetty. Rahaa eikä suinkaan ihmisiä sotaväet ja salaiset palvelut tietysti puolustavat.

EFF ei tiedä kuinka kauan keltaisten pisteiden koodia on käytetty väritulostimissa, mutta ainakin kymmenen viimeisen vuoden aikana.

Myös Xerox vahvisti koodin olemassaolon ja sanoi, että he vain auttavat tätä nimeämätöntä salaista palvelua, joka oli pyytänyt heidän apuaan. He sanoivat myös Washington Postin mukaan, että:

the program was part of a cooperation with government agencies, competing
manufacturers and a "consortium" of banks.


Eli kysymyksessä ei selvästikään ole salainen ihmisten valvonta vaan laillisten, amerikkalaisten viranomaisten ”pyytämän” avun ystävällinen antaminen. Xerox ei tosin ollut halunnut paljastaa lisätietoja siitä, ketkä kaikki ovat mukana tässä tosielämän konspiraatiossa.

EFF sanoo lisäksi Postin jutussa:

It's disturbing that something on this scale, with so many privacy implications,
happened with such a tiny amount of publicity.

Hoh hoijaa. Mitäpä näistä pikkujutuista, maailman valtiaista, supervaltioiden kontrollista ja sen sellaisesta.

Onko kukaan nähnyt, mitä Iltiksen urheilusivut tänään sanovat? Entä iki-ihanan Tanja Karpelan viimeiset sydänasiat? Ja Nykäsen tilanne, Kansa ja blogihenkilö haluavat viimeisimmät tiedot!

Ehkä Arvoisa Lukijakin olisi kiinnostunut?

2 kommenttia:

ill. kirjoitti...

ei hitsi, pitäisikö nyt nopeasti ruveta rummuttamaan viidakkosanomaa: kaikki jotka milloinkaan elämässään ovat saaneet minulta cd-levyjä - tuhotkaa kannet! polttakaa ne! upottakaa ne happoon! ei missään tapauksessa jätepaperiin eikä divariin (näin on saattanut käydä kun eräs hankkiutui taannoin eroon omaisuudestaan).. maalaan uudet kannet omakätisesti heti kun kerkiän! ... O_o ja sama koskee postikortteja.

muuten käytänkin väritulostinta suhteellisen harvoin...

(näin tuosta täpläkuumeesta telkkarissa vähän sen jälkeen kun oli katottu Numb3rs maanantailta: jakso missä junankiskoiltasuistaja jätti jälkeensä numerokoodia ja jonka koodin ratkaisin noin 5 min ennen päähenkilöä..) ja tämä oli turha kommentti..

hanhensulka kirjoitti...

ill., liian myöhäistä, jos joku on jo laittanut niitä roskikseen. Spookit kaivelevat niitä jatkuvasti, niin kuin kai muutkin "rikolliset";))