5.10.2005

Uhanalaiset suomalaismetsät

Suomessa vetosivat 19.9.2005 ruotsinkieliseen luonnonsuojelun ministeriin, Jan-Erik Enestamiin, joka puolestaan huhtikuussa puhui Kemian päivillä teollisuuden mahdollisuuksien puolesta.

Puunrungot eivät enää voi pitää itsestään huolta, kuvassaoleva, mielenosoituksesta väsynyt Punaotus ei vielä voi sitä tehdä omalta osaltaan, joten se on siis ilmeisesti meidän tehtävämme riippumatta siitä kuinka laiskoja olemme yleisesti ottaen puuttumaan tällaisiin ruumiillista liikuntaa vaativiin aisoihin. Ainakin siihen saakka kunnes Punaotus itse on riittävän vanha hoitamaan perintöluontonsa suojeluasiat kuntoon.

Uhanalaiset metsien eliölajit vetosivat joukolla päättäjiin metsiensuojelutilanteen parantamiseksi Metsän Ääni -tempauksessa, jonka mielenosoituskulkue saattoi metsiensuojelun puolesta puhuneen delegaation ympäristöministeriölle ministeri Enestamin puheille.

Tapahtuman järjesti Luonto-liitto yhdessä muiden järjestöjen kuten Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa. Loistokas ja arvovaltainen Suomen Luonto-lehtikin kertoo siitä aikanaan kunhan ehtivät saattaa seuraavan lehtensä painokuntoon. Luontoa voi tietysti tukea ihan hyvin myös ostamalla Luonto-lehden aina sen ilmestyessä, jos ei viitsi itse lähteä luontoon rämpimään ja tiirailemaan villejä elikoita, niin kuin ystävällistä Juha-karhua, joka mahdollisesti puhuu vain venäjää ja asuukin Venäjän Karjalassa, mutta käy ahkeraan Suomen puolella runsaampien ruoka-apajien takia.

Jokainen tempauksen osallistuja edusti yhtä uhanalaista metsän eliölajia kantaen sen nimikylttiä. Kulkueessa elintilansa puolesta vedonneet olivat mm. pikkutikka, neidonkenkä, aarnimäihiäinen ja hitupihtisammal.

- Kutsumalla tämän kulkueen koolle halusin antaa äänen metsän eliöille, jotka muuten eivät pysty puolustamaan elinympäristöään, sanoi idean äiti ja tempausta järjestänyt Piia Häkkinen.

Kuvat: www.metsavetoomus.fi

Ei kommentteja: