19.7.2006

Kuvatorstai: Rumuus


Kuva Hanhensulka: Kasvot Lalaingkadun kulmassa

Gaffiti-taide ei ole Brysselissä kovin korkeatasoista, itseasiassa ne mitä olen nähnyt ovat olleet lähinnä mieletöntä töhrimistä. Nämä kasvot ovat parhaasta päästä, varsin rumat sekä toteutukseltaan että tarkoitukseltaan ja käyvät näin ollen hyvin tämänkertaisen kuvatorstain rumuus-teemaan. Kuva otettu taas Sonyn P92:lla ja jälkikäsitelty kevyesti Photoshop 7.0.1:llä.

4 kommenttia:

Sven Laakso kirjoitti...

Kasvoista en tiedä, mutta valokuva kolahti heti.

Timo kirjoitti...

Tuohan on aika siisti graffiti (vaikka naamana kieltämättä ruma :-) ja tosta tuli mieleen mun toukokuinen graffitin kuva tosta naapurisiilon kyljestä.

Timbuktun poppoo kirjoitti...

Taitaa olla Me hirviöiden isoisän naamataulu tai sitten joku paikallinen kuuluisuus kuvattuna seinään, muttei meidän mielestämme niinkään ruma. Rakennuksen nurkka ja sokkelin puuttuminen eli rakennuksen tökerö liittyminen suoraan maa-, katutasoon on tietenkin rumaa. Mutta tuo graffitihenkilön katse sehän on mietteliään kyseenalaistavan no-niin-hauska, korvalehdykästä puhumattakaan ja tagit ympärillä luovat suorastaan artistisen vaikutelman. Olemme tällä Timbuktussa tulleet usein johtopäätöseen, että ruman kaunis on usein viehkompaa kuin kauniin kaunis.
Odotamme tulevan kirjoituksesi "hyvä maku-huono maku" aiheuttamaa ryöpsytystä.

hanhensulka kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Rumuuskin kai on katsojan silmässä eikä pelkästään kauneus.

Komean graffitin olet Timo saanut naapuriisi, tuollaisista ei täällä voi kuin haaveilla. En tiedä mistä johtuu ettei hienoja graffiteja löydä. Sotkua on kyllä riittävästi.

Muistan muuten metrolinjan varrelta jossakin Herttoniemen aseman lähettyvillä vuoden 1990 paikkeilla nahneeni oikein hienon graffitin, jossa juhlittiin Väyrysen silmien kokoa ja kohdistusta osuvasti.

Tuon taiteellisen naaman vieressä on toinenkin hauska graffiti, panen sen näytille jossakin sopivassa tilaisuudessa.

Siihenkin liittyen, hyvää ja huonoa makua täytyy vielä miettiä lisää, yllättäen ei itse osannut varsinkaan hyvästä mausta ajatella mitään kovin kirkasta, huonosta mausta tietysti on jo tähän ikään ehtinyt nauttimaan kovasti:)