5.2.2006

EXTREME-urhoilulajit: BASE-hyppy ja pilapiirrosten teko, ja vähän Bushin puheestakin

Jos olet aina ajatellut, että BASE-hyppääjät ovat sementtiaivoisia moroneja (tälle hyödylliselle englanninkielen sanalle ei ole hyvää suomenkielistä vastinetta), ajattele uudelleen. Ja todistukseksi käy hyvin tämä videoclip (klikkaa alla olevaa kuvaa), joka kääntää sukkasi nurinpäin ja jossa hyvin edustava, nuori suomalainen, Iiro Seppänen, kertoo harrastuksestaan ja suorittaa muutamia mallihyppyjä. BASE tarkoittaa Buildings, Antennae, Spans and Earth; eli rakennukset, antennit, sillat ja maa (vuoret).

Huom. Klikkaamalla kuvia pääset suoraan videon saitille ja video alkaa pyöriä Windows Media Player'issa. Linkit videoihin tällä sivulla ovat luultavasti käyttökelpoisia leveäkaistaisella yhteydellä. Jos sinulla on hitaampi yhteys, pääset näihin myös tämän kautta.

Muutamia linkkejä extreme-urhoiluun tai suomennettuna se kai on seikkailu-urheilu.

Videosaitti tarjoaa jatkuva streamin kaikenlaisia videoita Iiron jutun lisäksi.

Siellä näkyy mm. State of the Union 2006 parodia, joka on rimastuttavaa vitt... tuota pitisanoaettä vinoilua Bushin puheesta.

Löytyy myös videonpätkä Brokeback Mountainin ja Back to the Future yhdistelmäparodiasta.

Al Jazeera -clippi oli vakavaa tarinaa ja kertoi islamilaismaailman tunteista länsimaiden sananvapaudesta. Valitettavasti linkki ei enää toimi. Kuitenkin, Al Jazeera on ensimmäinen askel kohti vapaata lehdisöä islamin piirissä.

Kaikki linkit siis toimivat Windows Media Player’llä, ja yhteinen linkki niihin löytyy myös täältä; sieltä voi valita myös muita tapoja videoiden pyörittämiseen.

Hyvää Runebergin päivän jatkoa Arvoisille Lukijoille.

Klikkaamalla viereistä ikonia pääset Islamic Relief avustusjärjestön saitille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

lisää aiheesta http://www.basejump.fi