3.2.2006

A Fool's Paradise


Anita Konkka kirjoittaa Sanat -blogissaan tänään, tai siis eilen täytyy jo sanoa, otsikolla Toinenkin merkkipäivä suomalaisten kirjojen menestymisestä maailmalla ja antaa linkin The Litterary Saloon'in saitille artikkeliin nimeltä Finland conquering the literary world ?

Hän olisi voinut antaa linkin myös Center for Book Culture.org'n saitille, jossa otsikolla Anita Konkka kerrotaan kirjasta nimeltä A Fool's Paradise.

Siellä sanotaan muun muassa:
...
She is regarded as one of the most important writers of contemporary
Finnish literature.

Saitilla referoidaan myös Reijo Hakalan tekstiä Pohjolan Sanomissa, jossa hän sanoo Anitasta ja kirjasta:


...
She is at once sad, cheerful, ordinary, cultural, witty and ironic.
...It’s good to be in a fool’s paradise.

A Fool's Paradise on Center for Book Culture'n mukaan saatavana myös Amazonilta. Suoritin pikaisen etsinnän sekä USA:n että UK:n Amazonilta eikä kirjaa löytynyt. Sen sijaan Anitan kirjan myynnin kannalta huolestuttavasti löytyi kaksi täsmälleen samannimistä kirjaa: kirjoittajat brooklyniläinen Nancy Flowers Wilson ja minnesotalainen Kevin Kling.

Joka tapauksessa käännös englanniksi on Anita Konkan uusi aluevaltaus.

P.S. Olin viisi viikkoa käytännössä pois tietokoneen ääreltä, joten oli lipsahtanut ohi silmien, että Anita olikin jo kirjoittanut tästä asiasta 30. joulukuuta Sanoissa otsikolla Kukapa kissan hännän nostaa... Mutta kertaushan on, niin kuin sanotaan, opp...jne

Ei kommentteja: