28.2.2006

Laiskan päivän laiskaa puurtamista


On Mardi Gras ja "kaikki" Brysselissä ovat nauttimassa sen kunniaksi aamulla sataneesta lumesta, joka tosin täältä kaupungin liepeiltä ainakin on jo häipynyt taivaan tuuliin. Ja kova tuuli siellä onkin ja tulee pohjoisesta. Luvassa on siis lisää lunta ainakin seuraaviksi kahdeksi päiväksi. Ja lämpötilat pysyvät parin asteen paikkeilla.

On laiskottelun aika.

On ollut myös tilaisuus surffailla vähän aikansa kuluksi tarvitsematta odottaa yön sydäntä. Pitkästä aikaa löysin taas Technoratin (kuva), maailman blogilistan saitin, meidän oman blogilista.fi:mme kilpailijan.

On luonto sen verran tasaisen utelias, että en tietysti taaskaan malttanut, oman napani nöyhdästä alati kiinnostuneena narsistina, olla katsomasta miten omat blogit voivat maailman turuilla. Dionysoksen kevät näyttää olevan sijaluvulla 56,910 ja Diosysian Spring päätähuimaavalla sijaluvulla 1,125,742. Joten vielä on parantamisen mahdollisuuksia kummankin blogin suhteen.

On myös tarjolla uusi blogituttavuus nimeltään multidimensional.me, jonka yksi aiheista ei välttämättä tule vastaan joka päivä blogeja surffaillessa. Nimittäin bloggari, Koan Bremner, englantilainen 42-vuotias nainen, buddhisti, moottoripyöräilijä jne, odottaa sukupuolensa uudelleen määrittävää leikkausta, joka tulee tapahtumaan maaliskuussa tänä vuonna.

Koan kirjoittaa koskettavasti tämän päiväisessä lastussaan ystävästään, joka mielenterveysongelmiensa vuoksi on ollut parantolassa. Ja antaa neljä hyvää vihjettä muille, joilla on läheisiä tai tuttavia samassa tilanteessa (otan malliksi toisen kohdan listalta):


Folks, it's not easy - for anybody. But, in my experience, there are some things that can make the process of healing *much* smoother:
...
2.
The individual is *not* their diagnosis - they are an individual,
*with* a diagnosis. When someone can no longer see the individual, but can only
see the diagnosis - then, in my opinion, they've lost *any* ability to help the
situation; ...


On siellä blogilla myös luettavana kirjoittamista kosketteleva lastu otsikolla One moment of perfect beauty.

Koan'n kautta löytyi myös kauniisti sisustettu blogi nimeltään Joy of Six, ja se on ihan toisenlainen kuin Koan'n blogi, mutta kannattaa siihenkin tutustua.

On sinne osoitekin, tässä. Ja sieltä löytyi oheinen lämpimästi pukeutunut lintu, kaikkeen varautunut kanadanhanhi (branta canadensis), joka usein ja helposti sotketaan valkoposkihanheen (branta leucopsis).

On niitä molempia tavattu runsaasti myös Suomesta. Ja pian kai ne ehtivätkin takaisin sinne lumen ja jään keskelle. Täällä Brysselissä pilvet rakoilevat pohjoisen taivaalla, uhaten auringon paisteella ainakin hetkellisesti. Illaksi on luvattu runsasta lumisadetta. Mutta täällä sääennusteet ovat pelkästään suuntaa antavia.


Ei kommentteja: